Tinder is meer dan een ordinaire ‘oppikplaats’

Tinder, dé plek waar je een leuke date op kunt scharrelen voor een one night stand. Of toch niet? Recent onderzoek, verschenen in de New York Times, heeft het dategedrag van meer dan 9000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 36 onderzocht. De conclusie luidt dat het toch niet zo zwart-wit in elkaar steekt.

Slechts 9% van al het manvolk op Tinder vindt het moeilijk om zich te storten in een echte relatie, mannen die offline daten hebben daar meer moeite mee, maar liefst 30% heeft bindingsangst. Voor de vrouwen is het niet veel anders, 9% kan zich niet binden als ze online rondscharrelen en offline heeft 18% er moeite mee. De meeste Tinder-gebruikers staan dus open voor een relatie en 74% heeft al eens een lange relatie gehad. Mensen die offline daten zijn hier ook weer terughoudender in, daar heeft maar 49% zich in ooit het liefdesgeweld gestort.

Tinder, het is dus een makkelijke manier om je nieuwe liefje tegen het lijf te lopen. Of je nu veel of weinig potentieeltjes tegenkomt, offline zijn ze moeilijker te vinden. Sommige Tinderaars krijgen charms in overvloed. Zo had een vriendin pas een date met de meeste gewilde man op Tinder maar van liefde was geen sprake. Oppikken kon je het ook niet noemen. Het was gewoon gezellig.