Jouw telefoon trekt alle energie uit je lijf

Laatst had ik een interessant gesprek met een holistisch therapeut: namelijk over de impact van je telefoon. Dit onschuldige apparaat heeft een grote impact op jouw energiehuishouding. Grover gezegd: het zuigt je leeg. Een groot deel van de dag word je letterlijk en figuurlijk in je mobiel gezogen en dat heeft een fikse impact op je gezondheid.

In een korte tijd is de smartphone onmisbaar aan je zij. Waar je ook heengaat, zonder mobiel kom je nergens. Jouw smartphone geeft je een gevoel van veiligheid. Het is je guide in het leven… althans daar lijkt het bijna wel op. Als je een serie kijkt, wijkt een oog regelmatig af naar het scherm van je mobiel. Wanneer je wijn drinkt met vriendinnen bliek je om de haverklap op jouw telefoon. En zelfs als je knuffelt met je vent wordt je wel eens afgeleid. Jij en je mobiel zijn onafscheidelijker dan dat je dat ooit met iemand of iets anders bent geweest. Maar wat zijn de gevolgen van jouw nieuwe soulmate eigenlijk?

Dit doet een smartphone met jouw energetisch lichaam
Ieder mens heeft chakra’s, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Ook buiten het lichaam heb je energiekoorden waardoor we energetisch allemaal met elkaar verbonden zijn. Als je een relatie of een situatie wilt loslaten, kun je de energetische koorden doorknippen. Energetische koorden wisselen constant positieve en negatieve energie uit, zo voel je het op afstand als iemand boos of teleurgesteld is. Maar je voelt het ook wanneer je je seksueel tot iemand aangetrokken voelt. Nooit gehad? Dat je dacht: oei… deze man is gevaarlijk want ik voel dat er ‘iets’ is tussen ons. Nou, dat komt door de uitwisseling van energie. Ook je smartphone is een groot energetisch veld. Groter dan dat de mens voorheen gewend was want je bent opeens verbonden met heel veel personen die er áltijd zijn. Via Social Media of Whatsapp maak je gigantisch veel verbindingen en als je deze energetische koorden niet doorknipt, blijf je verbonden met alles en iedereen.

Je raakt jezelf kwijt
Met hoe meer mensen of situaties jij jezelf verbindt, hoe moeilijk het wordt om jezelf te zijn. De gigantische energie uitwisseling zorgt ervoor dat je door onbelangrijke dingen wordt leeggezogen die er eerst niet waren. Je verliest jezelf in een oneindige brei van energieën waardoor je minder goed kunt aarden.

Energetische koorden doorknippen
Misschien gaat deze informatie jouw pet te boven, klinkt het enorm zweverig en denk je ammehoela met je energie! Dan hoef je de volgende oefening niet te proberen. Mocht je wél het gevoel hebben dat je meer energie voor jezelf wilt bewaren? Dan is het belangrijk om zo nu en dan energetische koorden door te knippen.

Vraag energie terug en geef tevens de energie van de ander terug
Dit kan je met visualisatie doen, zorg dat je goed geaard bent tijdens deze oefening. Beeld je jouw aura in en zet dit aura in het licht met een bescherming daarom heen. Plaats daarna de aura van de andere persoon of situatie in het licht. Kijk welke verbindingen er gelegd zijn en visualiseer dat er een gouden licht door de energiekoorden stroomt. Terwijl dit licht stroomt, maak jij de koorden los waarvan je een helft van het koord naar jezelf toe trekt. Doe dit met alle koorden die je ziet.

Mobiele telefoon schadelijk voor gezondheid
Naast het energetische aspect, is ook de technische kant van jouw telefoon een ongezond ding. Veel wetenschappelijke artikelen verklaren dat de combinatie van een mobiele telefoon en zendmast die straling veroorzaken, schadelijk zijn voor je gezondheid. Straling verstoord het lichamelijke energetische systeem op celniveau. Ieder lichaam bestaat uit cellen die energie absorberen en afval afstoten. Wanneer je blootgesteld wordt aan teveel straling, dan raken je cellen uitgeput en in de war. Klachten variëren van hoofdpijn, slaapstoornissen en vermoeidheid tot zelfs ziektes. De effecten van blootstelling aan elektromagnetische straling worden regelmatig onderschat omdat er simpelweg niet voldoende tijd is om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Waar ze wel wat verder zijn met het vergaren van kennis, worden al maatregelen genomen. Zo heeft Brussel een 4G-netwerk verboden omdat het daar alle gezondheidsnormen overschrijdt. In Frankrijk en België is er ook geen wifi op scholen.

Zo voorkom je onnodige straling:
Draag je mobiel nooit op je lichaam;
Leg je mobiel niet naast je bed én zet wifi uit;
Gebruik oordopjes i.p.v. de mobiel tegen je hoofd te houden;
Gebruik anti-stralingsstickers;
Neem vaker afstand van je telefoon, je hoeft heus niet áltijd bereikbaar te zijn.