Deze super simpele detox is alles wat je wilt

Na december zit ik nog steeds met een food coma, ik heb teveel gegeten en de wijntjes gingen er ook lekker in. Tijd om de balans op te maken en dat doe ik op een niet al te heftige manier. Het punt is: dat houd ik namelijk toch niet vol. Extreme dieten, een hele maand geen alcohol of vijf dagen in de week bootcamp? Ik dacht het niet. Doe mij maar een zachtere manier om mezelf gezonder te voelen.

1. Drink Kombucha
Deze gefermenteerde groene thee is lekker én mega gezond. Kombucha is een drankje dat vol ‘goede bacteriën’ zitten. Het wordt niet voor niets al eeuwen gedronken. De goede bacteriën uit Kombucha zijn belangrijk voor een gezonde darmflora. Dit is heel belangrijk want jouw darmen zorgen voor de opname van voedingsstoffen, een gezond immuunsysteem en bescherming tegen allergieën.

2. Voorkom een opgeblazen gevoel en pieken in de bloedsuiker
Vermijd de komende tijd suiker, koek en snoep. Witte pasta, vette sauzen en zoveel mogelijk alcohol. Kies liever voor wat extra groenten of suikervrije snacks!

3. Eenvoudige work-outs
Je wordt niet van de een op de andere dag sportief. Begin daarom met oefeningen die bij jou passen. Probeer dagelijks een minimaal aantal stappen te zetten en maak een extra ommetje als dit niet lukt. Gebruik een Fitbit of App om dit bij te houden. Verder kun je zorgen dat je langzaam maar zeker leniger wordt. Zelfs jij! Het is een kwestie van dagelijks rekken en strekken. Met een paar simpele oefeningen voel jij je stukken beter. Kies een Youtube coach en ga minimaal vijftien minuten per dag aan de slag, wat kost dat nou?

4. Meer tijd voor jezelf
Een detox is niet alleen voor het lichaam, ook je mind heeft soms behoefte aan een reset. Als je je niet lekker voelt, straal je dit uit. Veel stress kan zelfs overgewicht veroorzaken. Begin en eindig je dag daarom NIET gehaast. Zet de wekker een half uur vroeger om nog even wat ruimte in jouw hoofd te creëren. Ook ’s avonds is het van belang om tijdig uit te checken. Geen smartphones in bed en liever geen televisie vlak voor het slapen gaan.

5. Kies voor makkelijke gezonde voeding
Zeven dagen sap. Geen vlees. Geen gluten. Poeh. Bijna niet te doen… kies daarom voor een dieet dat makkelijk vol te houden is. Eigenlijk is het namelijk super simpel: eet geen bewerkte producten, stukken minder vlees, af en toe vis, heel veel groenten en voldoende bonen, granen en dat soort zaken. Alcohol mag af en toe prima maar met mate, melkproducten? Liever niet te veel. Kies voor haver drink in plaats van melk. Dan mag je heus nog wel een plakje kaas. Je zult merken dat deze levensstijl helemaal niet moeilijk vol te houden is.

6. Probeer nieuwe dingen
Gun jezelf een massage die je nog nooit hebt gehad. Ga eens langs bij een yoga guru waar je echt iets aan hebt. Probeer eens of jouw lichaam baat heeft bij extreem lage temperaturen. Of maak vaker een recept met Matcha, because you can! Af ten toe moet je je routine aanpassen om het gezond maar ook gezellig te houden!