Zorgen stress, prikkels en altijd ‘online’ zijn voor een sneller verouderende huid

Opgroeien in een tijd zonder internet, ik heb het nog meegemaakt. Toen ik jong was brachten we stukken minder tijd achter een beeldscherm door. Zowel privé als beroepsmatig is dit enorm veranderd. Met alle voordelen, maar ook zéker nadelen. Niet voor niets lassen veel mensen steeds vaker offline momenten in en dat kan weleens tegen een sneller verouderende huid helpen. 

Even afstand van een beeldscherm doet wonderen voor je mentale gezondheid en wie weet ook wel voor je huid!

Sneller verouderende huid door digitalisering

Één zorgwekkend effect van deze tijd waar ik eigenlijk nooit bij stil stond, is vroegtijdige, digitale en stressgerelateerde veroudering van de huid. Ik ging in gesprek met Annemarie Börlind van haar gelijknamige skincare brand over de sneller verouderende huid en manieren om dit proces te vertragen.

Al sinds 1959 is Annemarie Börlind pionier in natuurlijke verzorging en loopt het bedrijf
voorop met de ontwikkeling van innovatieve actieve samenstellingen. Een eigen research
en development afdeling en nauwe samenwerking met toeleveranciers zorgen ervoor dat Annemarie dan ook echt alles weet op dit gebied.

Is het nodig om ons zorgen te maken over de impact van digitale en stress gerelateerde veroudering van de huid?

“Blauw licht – veroorzaakt door de zon of door digitale media, heeft een negatieve impact op de huid. Het zorgt voor schade aan DNA in de mitochondriën. Het vormt vrije radicalen en creëert oxidatieve stress in de huid wat weer leidt tot sneller verouderde huid.

Worden hier onderzoeken naar gedaan?

Zeker! En deze studies hebben aangetoond dat blauw licht een aanzienlijk negatief effect heeft op de celdeling van de huid en na blootstelling aan dit blauwe licht en het geoxideerde (veranderde) eiwitgehalte in de huid neemt aanzienlijk toe.

Hoe kun je deze vorm van huidveroudering tegengaan

Natuurlijk door de schermtijd te minimaliseren en dagelijks momenten zonder blauw licht in te lassen. Pak wat vaker een boek, ga koken, tuinieren… doe even iets anders!

Daarnaast is huidverzorging ook steeds beter ingespeeld op dit specifieke probleem. Zo lanceerde Annemarie Börlind hetPR³-complex (Power of 3 Roses) met krachtige werkzame stoffen uit de pioenroos, zwarte woudroos en woestijnroos. Hierdoor verminderen de schadelijke
effecten van blauw licht, ben je beschermt tegen zichtbare stressreacties van de
huid, zoals roodheid en de combinatie van rozen bevordert cellulaire ontgifting. Dit zorgt voor minder rimpels. De aanduiding PR3 van het complex staat dan ook voor “de kracht van drie rozen”.

Annemarie Borlind

Je koopt de producten van Annemarie Börlind hier.

Een sneller verouderende huid is doormiddel van goede verzorging, wat meer tijd offline doorbrengen en de juiste producten te voorkomen.

Lees ook: een sweat lodge ritueel om lichaam en geest te zuiveren.