Sporten met je baby

Nu ik weer een baby heb, is de hoeveelheid ‘me-time‘ weer flink geslonken. Sporten doe ik daarom bij voorkeur op mijn ‘mama dagen’. Hardlopen lijkt dan de beste optie. Lekker het park in met de kinderwagen, fijn voor de baby en fijn voor mama. Kost het minste tijd, hup de deur uit en je bent aan het sporten. Maar eigenlijk ben ik stiekem een binnensporter. Of in ieder geval een goed weer sporter. Bij elke regendruppel of harde wind, schiet ik in de uitstelstand. Veel te koud voor de baby, lees: voor mama. Ik ga morgen wel!

Nu woon ik op IJburg en daar waait het zo ongeveer iedere dag knetterhard, dus er wordt eigenlijk zelden hardgelopen. Begrijp me niet verkeerd. Als ik eenmaal geweest ben, dan vind ik het heerlijk, alleen de drempel is torenhoog en daarmee het uitstelgedrag ook. Maar wat doe je dan met je pasgeboren baby? Naar de sportschool en je pasgeboren baby daarvoor bij de kinderopvang afgeven vind ik geen prettig idee. Bij bbb health boutique hebben we daarom uurtjes waarop je je baby mag meenemen; de bbb ‘bring your baby’. Je traint in een hot cabin, een cabine die 50 graden wordt, waarin je spierversterkende oefeningen doet. Heel veilig, rekening houdend met de herstelperiode die je lichaam nodig heeft. Je baby ligt heerlijk naast je op een matje en er lopen vriendelijke coaches rond die een speentje geven of de baby even optillen als het nodig is. Het fijne van bbb is dat het huiselijk is. Er zijn geen mannen en de faciliteiten zijn luxe en schoon. Bovendien is het rustig, er zijn weinig mensen tegelijkertijd en de muziek staat zacht tijdens de baby uurtjes. Ook niet onbelangrijk er is veel persoonlijke aandacht. En dat is heerlijk met een kleintje.

De voordelen van de ‘bring your baby’ op een rijtje:

1. Je traint met je baby. Wat betekent dat je je baby op een matje legt naast de hot cabin. De coaches zijn tijdens de ‘bring your baby’ ook nannies om waar nodig te helpen.
2. De workouts zijn efficiënt; in slechts een half uur ben je klaar en je werkt aan de zones die jij wilt shapen.
3. De workouts zijn veilig; ontwikkeld door fysiotherapeuten om het lichaam ondersteuning te geven om snel te revalideren.
4. De workouts zijn op maat; er zijn speciale programma’s voor vrouwen met bekkeninstabiliteit, open buikspieren en/of een keizersnede.
5. Je wordt gemeten en gewogen, waardoor we je voortgang kunnen monitoren en je goed kunnen coachen & motiveren.
6. Naast de workouts biedt bbb food-en lifestylecoaching. Korte coaching gesprekjes om je voedingsvragen en andere knelpunten te bespreken.
7. Je traint in een health boutique, met een huiselijke sfeer met fijne faciliteiten om te voeden en verschonen.
8. Bij bbb werken en trainen alleen maar vrouwen.

Lijkt het jou leuk om bbb te ervaren? Bij ons kan je gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Tijdens een proefles maak je kennis met een hot cabin workout en kan je de sfeer proeven. Een proefles kan je hier inplannen.

Wil je meer weten over bbb. Bezoek dan onze site, en volg ons op Facebook & Instagram.