Facebook komt met een nieuwe tijdlijn afgestemd op jouw behoeftes

Ben jij het overzicht in Facebook ook compleet kwijt? Je volgt inmiddels zoveel bedrijven, nieuwssites en magazines én ook nog al je vrienden. Maar het enige dat je telkens in je tijdlijn ziet, zijn filmpjes met überschattige mopshonden – omdat je die ooit eens hebt geliket – en nog meer dierenfilmpjes? Dat kan anders. Facebook heeft een oplossing. Say what?

Een beetje gek is het wel. Facebook, de almachtige heerser over jouw tijdlijn die continu switcht tussen verschillende algoritmen. Het bedrijf dat bepaald dat je feed volstaat met katten, nog meer katten en nog meer katten, terwijl je eigenlijk een hondenmens bent (yup!). Komt met iets nieuws.

Facebook vershaft je een bescheiden kijkje in een nieuwe wereld. Een wereld die speciaal op jouw voorkeuren is afgesteld, aldus Facebook. Maar waar vind je deze nieuwe tijdlijn dan? Als je Facebook op je desktop hebt geopend, scroll je links helemaal naar beneden in het menu. Hier zie je: Overzicht ontdekken. Op je smartphone vind je het ook helemaal onderin het menu.

Hier vind je artikelen en andere content die zijn afgestemd op jouw eigen interesses. Helemaal klopt het niet, zo vind ik er vandaag maar liefst drie berichten over Barbie, Samantha. En nou ja, laat ik eerlijk zijn, dat interesseert mij eigen vrij weinig. Maar wie weet doe jij op deze manier nog een paar goede ontdekkingen!