Smells like Green Spirit

And it smells delicious:) In dit artikel beschrijf ik hoe ik steeds bewuster ben gaan leven en hoe Nourished Nederland geboren is! Een ‘groenere’, duurzame levensstijl is iets waar je ingroeit. Als kind was ik altijd al heel bewust met het uitdoen van lampen, het water niet onnodig laten lopen (bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen), afval scheiden en je rommel in de prullenbak gooien. Ik ergerde mezelf groen en geel als anderen dit niet deden en dat doe ik eigenlijk nog steeds…

In mijn studententijd verhuisde ik naar Amsterdam en daar deed ik een creatieve studie (AMFI). Leren creatief en beeldend werken vond ik super interessant en inspirerend. Hoewel de mode-industrie mij niet echt trok was ik op mijn plek. Ik begon in deze periode met yoga en de filosofie daarachter sprak me erg aan. Respect hebben voor de natuur, je eigen lichaam en de mensen om je heen. In Yogi-taal ook wel: Ahimsa, respect for all living things and avoidance of violence towards others. Het principe van Ahimsa bleef mij altijd bij…

Ik werd mezelf steeds bewuster van de gezondheid van mijn eigen lichaam. Zo begon ik naast mijn werk als Chiropractie Assistent aan de studie Voeding & Diëtetiek. Dierlijke producten speelde nooit een grote rol in mijn voedingspatroon, samenwonend met vegetariërs en met Ahimsa als mantra in mijn hoofd verdwenen deze producten langzaam maar zeker meer en meer uit mijn voedingspatroon.

Toen ik jong was had ik vaak last van eczeem en altijd een droge huid. In de wintermaanden heb ik nog steeds een droge huid dus ik moet hier iets aan doen. Daardoor ging ik kritisch kijken naar mijn lichaamsverzorging. Kan het zijn dat mijn body lotion van de Etos mijn huid op de lange termijn juist uitdroogt? En wat spoel ik eigenlijk allemaal de waterwegen in? En kan een product van €1,50 eerlijk geproduceerd worden??

Ik ontwikkelde een nieuwe standaard. Producten moeten: zo min mogelijk onze waterwegen vervuilen en van merken zijn die verantwoord produceren. Ik woonde zo’n beetje naast een groene drogist in Amsterdam. Maar helaas… vaak voldeden de producten niet aan wat ik nodig had. Mijn haar bleef te vet met de verschillende shampoos die ik testen, en de deodoranten deden het werk niet voor mij.

Tot dat…. Ik in Australië op vakantie ging en Erin (mijn oude collega uit Amsterdam) mijn ogen opende met alles wat zij in haar badkamer had staan. Hell Yes! Die Aussies met hun liefde voor de natuur en zichzelf, die weten het wel. De ‘groene’ beauty industrie is daar al een aantal stappen verder dan in Nederland. Melanoom komt veel voor en het rif wordt aangetast door chemicaliën die in het water terecht komen (o.a. door zonnebrand). Misschien komt het door de directe confrontatie die de Aussies ervaren, maar ook jij verdient het beste want je krijgt maar één lichaam in dit leven en er is ook maar één wereld. We willen allemaal gezond oud worden dus daar moeten we zelf voor zorgen.

Wat deed ik in Australië, ik sloeg een voorraad deodorant, wash en lotions in (waar ik nu nog van profiteer). Wat deden we nog meer? We vierde het leven en genoten van de natuur, het strand en lekker eten. Over een cocktail in een hippe tent op Bondi Beach grapte we dat we al die mooie producten naar Nederland moesten halen…
Dat idee liet ons niet meer los. De daarop volgende drie weken bleven we elkaar berichtjes sturen met ideeën en namen. Zo is Nourished Nederland geboren. Geïnspireerd op Australië, uit liefde voor de natuur en ons eigen lichaam.

Groen en duurzaam is hip, maar bovenal is dit bewustzijn nodig. Trend of niet voor mij is het onderdeel van mijn levensstijl. Ons advies: take it slow, stap voor stap. Bewuster leven, minder vlees eten, andere producten shoppen, het kost tijd en dat is niet erg.

Erin_Floor_sydney

Benieuwd naar Nourished Nederland? Neem een kijkje op de website, lees de blog, de verhalen achter de merken en bekijk de natuurlijke alternatieven van de producten die je dagelijks gebruikt.

Love & Sunshine,

Erin en Floor

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland