Deze simpele veranderingen in de slaapkamer zorgen ervoor dat je beter slaapt

Slaap is voor mij een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Als ik goed slaap ben ik overdag energieker en kan ik alles uit de dag halen. Na een dag vol prikkels (en geloof me: die zijn er veel) is het fijn om even helemaal niks binnen te laten komen. Of je nu een nachtmens of ochtendmens bent, iedereen wil lekker slapen. Dus proberen we netjes op tijd naar bed te gaan en dan lukt het nog niet altijd om te slapen. Dit kan een mentale of fysieke oorzaak hebben maar ook je omgeving beïnvloed je nachtrust en dit laatste is eenvoudig te verhelpen.

Dim de verlichting
Felle lampen zijn alles behalve sfeervol en zorgen ervoor dat je wakker blijft. TL-verlichting of blauw licht voor het slapen gaan is geen goed plan. Kies voor verlichting die je kunt dimmen en zorg ervoor dat de lampen niet in je ogen schijnen. Kaarslicht is ook zeer rustgevend maar als je in slaap valt met de kaarsen nog aan, heb je een ander probleem!

Verf de muren van je slaapkamer
De National Sleep Foundation heeft gesproken: je kunt de muren van je slaapkamer het best in een verzadigde blauwe kleur verven. Deze kleur heeft een kalmerend effect op je mind waardoor je makkelijker tot rust komt.

Verduisterende gordijnen
Slapen in een donkere ruimte is makkelijker en dat merk je pas als je de gordijnen aanschaft. Toch zijn er veel mensen die een groot verschil merken voor- en na het kopen van verduisterende gordijnen. Zeker in de zomer is het vervelend als je ontwaakt bij de eerste lichtstralen en pas kunt slapen als de zon helemaal onder is.

Investeer in goed beddengoed
Ik slaap het liefst onder natuurlijke materialen die ook nog eens duurzaam zijn. Synthetisch beddengoed is voor mij not done. Je gaat zweten, houdt warmte vast en het kan voor huidirritaties zorgen. Voor mij is het beddengoed van Yumeko perfect, de luchtige zachte en comfortabele materialen zijn niet fijn voor jezelf maar worden ook eerlijk geproduceerd. Er wordt gekozen voor de beste duurzame materialen zonder onnodig dierenleed. Favoriet uit de collectie is het dekbedovertrek van katoensatijn met een thread count van 300. Heurlijk zacht en nog belangrijker: het materiaal is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Want wist je dat in beddengoed veel chemische stoffen zitten? Veel mensen hebben dat niet door terwijl je toch zo’n acht uur per nacht onder je dekbed doorbrengt. Ook het dekbed van dons maakt een groot verschil met dekbedden waar ik voorheen onder sliep. Het donzen dekbed van Yumeko past zich aan aan mijn lichaamstemperatuur en ze zijn extra dicht geweven waardoor je geen last hebt van huismijt. Ik heb een all seasons dekbed en dat is fijn omdat ik in de zomer een lichter dekbed wil dan in de winter. Op deze manier kun je de temperatuur goed reguleren.
yumeko
Bekijk hier alle dekbedovertreksets van Yumeko!

Wissel van kussens
Kussens zijn best snel aan vervanging toe en dat wist ik niet. Maar je merkt het als je kussens geel van kleur worden en hun vorm verliezen. Als dit gebeurt is het de HOOGSTE tijd om ze te vervangen want behalve dat het groezelig is om op vieze kussen te slapen, bieden ze ook geen ondersteuning meer. Juist je kussen is belangrijk om je nek en lichaamshouding goed te ondersteunen. Een optimale nekstand en een ontspannen slaaphouding zijn van groot belang om de spieren, zenuwen en wervels te laten ontspannen en de nek te laten rusten. Mijn nieuwe kussen van Yumeko is precies goed, zacht, comfortabel en crisp clean!

yumeko

Bekijk hier de hele collectie van Yumeko!

Duurzaam beddengoed is de juiste keuze voor iedereen die een goede nachtrust belangrijk vindt. Je brengt een groot deel van je leven liggend door, dit wil je niet op een onstabiel matras met brandvertragers, oude kussens of onder een chemisch dekbedovertrek doen. Gun jezelf het beste in de slaapkamer! Ik kies voor Yumeko omdat het duurzaam en betaalbaar is maar laat je vooral adviseren door verschillende mensen.