Het schoenen imperium Steve Madden bestaat 30 jaar

Steve Madden bestaat 30 jaar en dat moet gevierd! Op torenhoge klassieke pumps waren wij aanwezig bij een exclusief diner in Le Garage om dit samen met de knappe koppen achter het merk te doen. Er is veel gebeurd in de loop der jaren en het merk heeft vele grote gezichten weten te strikken o.a. Kylie en Kendall Jenner, Lady Gaga, de Olsen twins, Cardi B en het meest recente gezicht topmodel -en power vrouw Winnie Harlow.

Steve Madden
Het Amerikaanse merk werd in 1990 opgericht door gelijknamige designer Steve Madden met een luttele investering van $1.100,-. Hij begon de verkoop van zijn eerste ontwerpen vanuit de kofferbak van zijn auto. In 1991 introduceerde hij de ‘Chunky Platform Shoe’ en hiermee behaalde hij groot succes. Een knap staaltje ‘goede timing’ want in mum van tijd wilde iedereen wel een paar van die plateaus zonder z’n voet. In 1993 opende Steve Madden zijn eerste winkel in Soho en in 1995 verdiende de beste man al bakken met geld. Logisch dat hij in 1996 begon met adverteren. In 1997 stond de wereld oog in oog met zijn iconische ‘Big Head Girl’ advertenties en in het jaar 2000 opende hij zijn vijftigste winkel. Een succesverhaal heb je.

steve madden & Olson twins

Vandaag de dag zijn de schoenen van Steve Madden in meer dan 80 landen te koop en in 2017 verscheen ereen documentaire over Steve Madden: MADDMAN, te zien op Netflix. Deze documentaire neemt je mee in de geschiedenis van het miljardenbedrijf inclusief de comeback na een financieel schandaal.

Voortdurend blijven innoveren
Er zijn maar weinig merken die steeds weer de trend zetten zoals Steve Madden dat doet. Daarom stijgt het merk ver boven andere schoenenmerken in dezelfde prijsklasse uit. 30 jaar de markt domineren is een goal voor iedere ondernemer en wij zijn benieuwd wat ons de komende jaren te wachten staat. Een ding is zeker: iedereen loopt weg met Steve Madden! Letterlijk en figuurlijk.

Steve Madden pump

Camel pump, €99,99 soon online op de website van Steve Madden