ROCYCLE: fietsen op knallende beats

De sporttrend uit Amerika is alweer een tijdje in Nederland en sinds de opening van de eerste ROCYCLE studio in Amsterdam is het nieuwe spinnen HOT! Iedereen wil opeens een intensief ritje maken op de fiets en zich in het zweet werken op knallende beats.

Ik ook… en ik moet zeggen: het was een pittige rit maar zéker voor herhaling vatbaar! In 2016 ging ik braaf naar mijn oude sportschool en 2017 was voor mij het perfecte moment om weer eens wat nieuws uit te proberen. ROCYCLE it is
bikes
Terwijl ik de boutique fitness studio binnenloop merk ik al meteen één groot verschil: wat ziet alles er fris uit! Je krijgt een flesje water, een handdoek en fietsschoenen en dan kan de work-out beginnen. In de studio staan de fietsen klaar voor een verse fitness sessie en iedereen staat te trappelen om te beginnen. Schoenen worden aan trappers geklikt, de instructor checkt of iedereen z’n fiets startklaar heeft staan en de muziek wordt een tandje harder gezet. Let’s go!
rocycle
De work-out van drie kwartier is begonnen en ik merk meteen: dit is niet niks. Ik dacht nog… “ach drie kwartier, dat wordt een makkie”. Niet dus. Toch doe je automatisch fanatiek mee omdat je de hele tijd gemotiveerd wordt door de instructor en muziek. Na een uurtje flink fietsen voel je je zelfs fitter dan daarvoor! En dat terwijl je je enorm in het zweet hebt gewerkt tijdens een full body work-out. Het schijnt dat je zo’n 700 tot 800 calorieën verbrandt maar het belangrijkste is dat je je goed voelt. Na de les kun je nog even nippen aan een sapje van de The Cold Pressed Juicery, een shop in shop in de studio. Wat wil een mens nog meer?

Kijk voor meer informatie op de website van ROCYCLE