De rijkste vrouw van de wereld is overleden

In beauty land weet iedereen wie Liliane Bettencourt is, namelijk de erfgename van multinational L’oreal, en daardoor de rijkste vrouw van de wereld. Het is dan ook verdrietig dat deze stijlvolle dame op 94-jarige leeftijd is overleden in haar Parijse appartement. Dit nieuws melde haar dochter Françoise Bettencourt-Meyers. Ze zegt daarbij: “Mijn moeder is vredig heengegaan”.

Als enig kind van Eugene Schueller, de oprichter van L’oréal, erfde ze het hele vermogen van zo’n $39.5 miljard. Dit maakte haar de rijkste vrouw ter wereld. Na het overlijden van haar vader bleef ze betrokken bij het bedrijf, zo zegt Jean-Paul Agon, CEO van L’Oréal dat hij haar bewonderd door haar betrokkenheid en haar bijdrage aan het succes van L’Oréal. De in 1922 geboren Liliane heeft ervoor gezorgd dat haar kapitaal nog groter werd maar ze heeft de laatste jaren ook flink wat geld verkwist. Ze gaf zoveel uit dat haar dochter zelfs een aanklacht indiende.

Huisvriend, fotograaf François-Marie Banier, profiteerde namelijk gulzig van het flinke vermogen en heeft de familie miljoenen gekost. Maar volgens Liliane was het haar goed recht om de beste man financieel te belonen voor zijn gezelschap. Echter kampte ze de laatste jaren van haar leven wel met geheugenverlies, depressies en eenzaamheid. Dit heeft voor meerdere financiële schandalen gezorgd, zo zou via afluisterapparatuur aan het licht zijn gekomen dat ook Eric Woerth, minister van de partij van Sarkozy, flink wat geld heeft afgetroggeld. Sinds 2011 stond Liliane dan ook onder curatele.