Slapen is een kunst: de Restore app van Hästens verhoogt slaapkwaliteit

Slapen is een kunst, dat merk je pas als je niet zo lekker slaapt. Slaaptekort is funest voor ieders mentale rust en gezondheid. Het verbeteren van de slaapkwaliteit is voor veel mensen daarom een absolute must, maar waar te beginnen? De visie van Hästens gaat verder dan alleen bedden, daarom ontwikkelde ze met behulp van experts de Restore app. 

De nacht is als de winter en tijd om uit te rusten. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet voor iedereen. We worden constant geprikkeld en leggen een enorme druk op onszelf. Slaaptekort nemen we te vaak voor lief, en we blijven daardoor altijd ‘aan’ staan. De Restore app helpt je om de hersenen te kalmeren.

Tijd voor slaap en ontspanning

Wanneer je uitgeput bent en elke dag moe wakker wordt, is het tijd voor een nieuwe mantra: ‘maak slaap een prioriteit’! Hoe je dat doet? Ten eerste door te luisteren naar je lichaam. Slaap zoveel je wilt! Moet je voor werk of andere verplichtingen vroeg je bed uit? Duik er dan ook eerder in. Een goede nachtrust is van groot belang als je de beste versie van jezelf wil zijn. Deze tips helpen je een handje.

Hästens Restore app

Er zijn trucjes die jou op een magische manier beter laten slapen. Soundscapes bijvoorbeeld. Dit zijn frequentietonen in combinatie met muziek die de frequentie in de hersenen verbeteren en impact hebben op onze reactie op stress, stemmingen en negativiteit. “De hersenen kunnen synchroniseren met muziek, ik heb deze methode geïmplementeerd voor mijn clienten en ik merkte dat hun stressniveau daalde, waardoor ze rustiger werden,” zegt Dr. Jussi Eerikäinen.

De (gratis) Hästens Restore app is gemaakt in samenwerking met deze Dr. Jussi Eerikäinen, een wereldberoemde cardioloog die wiskundige werd en met life coach Peter von Ah. In de app worden frequentietonen en muziek gecombineerd om gebruikers te voorzien van op maat gemaakte soundscapes om op verschillende momenten gedurende de dag naar te luisteren. De Hästens Restore app heeft als doel om concentratie, focus, dankbaarheid, creativiteit, productiviteit, omgang met stress en ontspanning van luisteraars te verbeteren, met als algemene doelstelling het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Slaap als in een hotel

Hiermee bedoelen we dat je van jouw slaapkamer, een holy place mag maken. Een plek waar alleen het beste goed genoeg is. In de slaapkamer breng je veel tijd door en een rommelige ruimte zorgt onbewust ook voor onrust in jouw hoofd. Wanneer je een mooie hotelkamer binnenstapt, ervaar je altijd een gevoel van ontspanning, rust en luxe. Dit komt omdat het bed haarfijn is opgemaakt met knisperende lakens en de kamer opgeruimd is. Probeer het maar eens!

hastens

Wij sliepen laatst in Central Park Voorburg, dat een goed voorbeeld te noemen is. De kamers zijn ruim, rustig en draaien vooral om één ding. Een goed bed. Dan zit je met heerlijke Hästens bedden natuurlijk wel goed. Voor mij is een nachtje weg altijd een reminder om weer een frisse wind door mijn eigen slaapkamer te laten waaien. Oude kussens weg, ververs je dekbed eens in de zoveel jaar en maak de ruimte vrij van prikkels.

voorburg

Central Park Voorburg

Het bed

Nog even over het bed, het valt mij op dat in hotels het bed altijd zo geplaatst wordt, dat je vanuit je bed de deur kunt zien. Dit komt vanuit de eeuwenoude Chinese Feng shui leer.

Rustgevende geuren

Last but not least: geuren hebben een positief effect op je slaap. De geur van lavendel wordt al eeuwenlang ingezet om beter te slapen. Traditie, ervaring en onderzoek maken van lavendel een behulpzaam middel bij spanning, stress, angst, innerlijke onrust en slaapklachten die daaruit voortvloeien. De meest eenvoudige manier om deze aromatherapie in jouw slaapkamer toe te passen, is door een bosje verse lavendel!