Op vakantie in eigen land? Zo doe je dat

Misschien ben je net bevallen van je kindje en zie je het niet zitten om met het vliegtuig reizen, vind je de vliegprijzen te duur of vlieg je liever niet voor het milieu. En misschien ben je gewoon dol op ons eigen landje, en wil je daarom graag op vakantie in eigen land Maar, hoe doe je dat en waar ga je heen in Nederland?

Je kunt natuurlijk naar een hotel gaan, maar er zijn ook genoeg andere leuke spots waar je kunt slapen. Ben je benieuwd naar fijne plekken om te slapen in Nederland? Lees dan dit artikel verder

Je eigen vakantiehuis

Hoe leuk is het om je eigen vakantiehuisje in Nederland te hebben? Voor niet al te veel geld zijn er bijvoorbeeld al chalets te koop waar jij in de vakantie met jouw gezin, of lekker alleen, naartoe kunt om te ontspannen en te genieten van de vakantie. Het voordeel aan een eigen vakantiewoning is natuurlijk dat je hier altijd terecht kunt, en dat je deze geheel naar eigen smaak kunt inrichten! Je kunt een chalet kopen, maar je kunt ook een chalet op maat laten maken, zodat deze uitstekend past bij jouw smaak.

Slaap bij iemand thuis

Een ander leuk idee is om op vakantie te gaan bij iemand anders thuis! Via verschillende websites kun je een kamer, of een ander deel van iemands woning, voor een bepaalde tijd reserveren. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens willen weten hoe het is om dichtbij het strand te wonen en lijkt het je leuk om eens bij andere mensen thuis te slapen? Ga dan eens online op zoek naar of je hier dan een een kamer bij iemand thuis kunt huren. Dit is vaak niet erg duur, en geeft jou een leuke en nieuwe ervaring!

Ga paalkamperen in een tent

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet onder een verstevigd dak te slapen, en de natuur meer op te zoeken tijdens het kamperen! Kamperen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een echte camping gaan, waar je gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen en andere voorzieningen zoals stroom en water. Maar, er zijn ook verschillende plekken in Nederland waar je in het wild kunt kamperen.

Zo kun je paalkamperen: de enige manier waarop je kunt wildkamperen in Nederland. Paalkamperen houdt eigenlijk in dat je in een straal van 50 meter rondom een speciale paal jij gratis mag overnachten in je tent. Deze palen vind je in of rondom natuurgebieden in Nederland. Als je dus iets meer van avontuur houdt, is het dus leuk om te gaan paalkamperen!

Op vakantie gaan in Nederland: het kan op verschillende manieren. Ga voor een eigen chalet als vakantiehuis. Vind je een nieuwe chalet te duur? Je kunt gemakkelijk tweedehands chalet kopen. Verder kun je er voor kiezen om bij een ander gezin thuis te slapen. Wil je graag de natuur in en houd je van avontuur? Ga dan paalkamperen voor een unieke ervaring.