Planten op kantoor, deze zes positieve effecten liegen er niet om

It’s that time of the year again baby, iedereen proest en hoest er wat vanaf op de werkvloer. Om nog maar niet over de collega’s te praten die voor dagen ziek, zwak, misselijk thuis aan bed zijn gekluisterd. Ah gossie. Masterminds van de Universiteit van Wageningen hebben aangetoond dat planten op kantoor dit ziekteverzuim met maar liefst 20% kunnen verminderen. Kom maar door met die office jungle! 

Power to the kantoorplanten 

Je kent ze vast wel. Kantoorruimtes waar grijs, grijzer, grijst de boventoon voeren. Why?! Volgens recent onderzoek van Wageningen Environmental Research, Fytagoras en een aantal instellingen en bedrijven heeft het binnenhalen van een stukje Moeder Natuur positieve effecten.

  1. Een touch of green op de werkvloer blijkt goed te zijn voor de gemoedstoestand. Lees: fijnere werksfeer. En dat groens blijkt ook voor na werktijd voor een positieve boost te zorgen. Medewerkers gaan door de planten op kantoor ’s avonds minder piekeren.
  2. De luchtvochtigheid neemt 5% tot 17% (tijdens deze brrr winterdagen) toe.
  3. Her en der een plant zorgt ervoor dat medewerkers hun werkplek aantrekkelijker gaan vinden. Al dat groen maakt het wat huiselijker.
  4. Door de planten op kantoor wordt het er minder snel te warm of te koud gevonden. Geen klotsende oksels of ijzig koude vingertoppen dus. Teken ik voor.
  5. Medewerkers beoordelen hun eigen functioneren stukken positiever. Ware positivo’s worden het.
  6. En daar is-ie: minder ziekteverzuim door planten op kantoor. Tijdens het onderzoek hebben medewerkers zich 20% minder vaak ziek gemeld.

Laat die smoezelarij van geen groene vingers hebben lekker achterwege, en ga voor die kantoorjungle!