Aan de plantaardige alg met het nieuwbakken plnktn.

Als veel vitamines verstoppen in het dagelijkse leven een sport is, dan zou plnktn. bij de top zitten. Een bedenksel van jonge ondernemer Thom die algen aan de man wil brengen. Hoe? Met zijn natuurlijke vitaminepillen. Nou ja, zeg gerust duurzaam en complete en plantaardige superfood = tien punten. Veel gezondheidsvoordelen waar zelfs Arie Boomsma van ondersteboven is. Waarvan akte.

Vijftig tinten groen

Zodra jonge ondernemers bij ons aankloppen om het één of ander te testen, dan gaan we snel ‘aan’. Zo ook toen we hoorden van Thom Siersema en zijn plnktn, Pillen met een purpose, he said. Algenproducten die fabriekspillen overbodig maken. En overbevissing voor visolie nutteloos maken. En een rits aan gezondheidsvoordelen hebben, he said. Interessant, interessant.

Alleen hoe, wat, waar bedenk je als jonge jongen (groentje is het allang niet meer) om in de algenscene te duiken? Daar mag hij z’n bonusvader Jan voor bedanken. Jan was al tijden overtuigd van de kracht van Marine Phytoplankton, een specifieke algensoort. Je moet weten dat de beste man als hartpatiënt + oogziekte zoekende was naar natuurlijke bronnen die wel eens konden bijdragen aan een gezonde levensstijl. Een inspiratiebron. Het triggerde Thom om – na zijn studententijd – toch de groene materie eens uit te pluizen met alle gevolgen van dien. Zo kwam hij tot de ontdekking dat algen wel gezien worden als ‘ons bord van de toekomst’, want heel voedzaam, vol gezondheid en zonder nonsense. U snapt, het duurde niet lang of plnktn. was a wrap.

plnktn. natuurlijke supplementen vol algen

Alle vitaminepillen zien groen van jaloezie

En daar is niks aan gelogen, want plnktn. werkt met Marine Phytoplankton. Dat is de meest pure bron van omega 3-vetzuren. Vetzuren die we kennen van vis(olie). Die ja, waar de oceanen voor leeggeroofd worden met alle gevolgen van dien. Worden we niet blij van. Waar we wel blij van worden, is dat algen heel anders te werk gaan. Voor hen zijn water en zonlicht al genoeg om gezonde voedingsstoffen te fabriceren én CO2-uitstoot te reduceren. Grote grutjes, krijgen we er ook nog een brok schone lucht voor terug. O ja, en het is made in Holland wat veel verscheep en gevlieg scheelt. Van eigen bodem een pure (nul komma niks geen shit uit de fabriek erbij) multivitamine die we (ze) écht groen kunnen kweken. Als het zo kan, waarom zou je dan nog anders willen?

Baat bij plnktn.

Goed, je bent een minuut of twee verder en je wil weten wat plnktn. dan zo’n bijzonder exemplaar maakt. Okéisgoed. Algen zitten tjokvol essentiële vitamines en mineralen. Voedingsstoffen waar ons lichaam wel oor naar heeft. Zo werkt het energieverhogend, ontstekingsremmend, verbetert het je darmflora (blije darmen, blij mens. When you know you know), huid, hart en hersenen. Op papier leest het weg als een fijne roman, in werkelijkheid is dat het ook.

Ondergetekende ging ook aan de test. Twee maanden lang. Elke dag bij het ontbijt. In eerste instantie ietwat terughoudend, want ‘algen, daar zal wel zo’n smoezelige geur aan zitten.’ Om bij het begin te beginnen: dat is dus niet zo. Eigenlijk ruiken of smaken de pillen naar…niet zo veel. Da’s mooi, want anders wordt het bijzonder uitdagend om dagelijks door te zetten. Afijn, twee maanden testen dus. Best lastig om na die periode te zeggen wat voor goeds het voor het lijf heeft gedaan, want moi slikt ook nog enkele andere vitaminepillen (duurzaam, dat wel!). Wel frappant was het dat ik bij de kapper zat en het er volgens haar als een niet zo droge bos als normaal (en bedankt) uitzag. En mijn darmen? Die gaan eigenlijk ook best wel oké de laatste tijd. Stiekem denk ik dat die kleine krachtpatsers toch meer doen, dan ik me van bewust ben. En anders, baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Omdat de voordelen van plnktn. zich niet na een dag of week uiten en ze je graag willen helpen om de superfood in je dagelijkse routine te krijgen, hebben ze ook een abonnement (een streamingsdienst eruit, plnktn. erin). Dat is gemak én 10% korting, deals naar ons hart.

Zelf aan de plnktn.? Klik hier en laat je eerste dosis plantaardige, natuurlijke supplementen thuisbezorgen.