Physalis essentiële oliën: de juiste geur voor de juiste mood

Ken jij de kracht van essentiële oliën voor body en mind? Weet jij welk gevoel een bepaalde geur bij jou kan oproepen? En word jij o zo blij van de geur van natuurlijke aroma’s in huis? Physalis is gaan rondneuzen in de wondere wereld van de geuren, en heeft een compleet gamma aan aromatherapie ontwikkeld. Een gamma van maar liefst 63 essentiële oliën. En naast de enkelvoudige oliën hebben ze nu ook aromatische synergieën, waarin de krachten van verschillende oliën zijn gebundeld. Melissa (aromatherapeut) en Ciske (R&D) zijn twee lopende encyclopedieën als het gaat om de Physalis essentiële oliën. Zij vertelden er tijdens een event laatst in geuren en kleuren over. 

Physalis essentiële oliën, het neusje van de zalm

Een spoedcursus. Essentiële oliën – ook bekend als etherische oliën – zijn bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen unieke geur. En hun eigen powerrr om onze lichamelijke en mentale gezondheid een boost te geven. Hoe dat kan? Hoog boven in onze neus hebben we een geurzenuw zitten. Deze ‘geursnelweg’ staat in direct contact met onze hersenen. Ons oerbrein. Het brein waar ons emotioneel geheugen is gesetteld. Vandaar ook dat onze reukzin ons meest emotionele, intuïtieve zintuig is. En dit verklaart direct waarom geuren zo’n impact op onze geestelijke en fysieke gesteldheid kunnen hebben. Zo werkt de ene geur ontspannend, de ander juist zuiverend en weer een ander stimulerend.

De kracht van Physalis essentiële oliën

Physalis doet altijd zeer uitvoerig wetenschappelijk onderzoek om uiteindelijk tot de meest fijne samenstelling van hun producten te komen. Hoewel er veel meer merken zijn die essentiële oliën op de markt hebben gebracht, zijn die van Physalis uniek. Uniek door hun zeer hoge kwaliteit. Bovendien zijn ze 100% natuurlijk, biologisch en scheikundig niet behandeld. Puur natuur dus. In tegenstelling tot synthetische geuren zijn de natuurlijke varianten veel effectiever. De moleculen in de Physalis essentiële oliën zijn zo minuscuul dat ze je lichaam kunnen binnendringen. En daar hun werking kunnen doen! Zij het in de vorm van bijvoorbeeld een massageolie, badolie, inwendig gebruik of verstuiving. Maar pas wel op. Want waar je waarschijnlijk in eerste instantie zal denken van ‘o het is toch natuurlijk, dus dan kan ik losgaan met de producten’ vraagt het wel om enige nuance. Hoe klein ook van stuk, een paar druppels essentiële olie heeft een enorme power. Check daarom altijd goed wat er in de gebruiksaanwijzing staat, voordat je je body en / of mind in de watten legt.

Harmonie tussen geuren en seizoenen

Evelyn en Karlijn van Holistik.nl kennen als geen ander de impact van geuren op je gemoedstoestand. Zij stellen dat je met aroma’s op een (nieuw) seizoen kan inspelen, en op die manier harmonie kan bereiken tussen jezelf en de omgeving. Het is zelfs zo dat ons lichaam elke 28 dagen de 4 seizoenen doorloopt. Wist je dat? Als jij weet welke dagen je in welk seizoen zit, dan kan je daar door Physalis essentiële oliën een positieve oppepper aan geven. Als je in de ‘lente’ zit heb je meer energie, ben je creatiever en sta je open voor nieuwe dingen. Terwijl als je in de ‘winter’ zit ben je vermoeider, rustelozer en heb je behoefte aan meer me-time. Weet je wanneer je in welk ‘seizoen’ zit – houd het drie maanden bij en schrijf elke dag op hoe je je voelt -, dan kan je daar met geuren op gaan inspelen. Interessant hè?!

Plant powerrr

En dan hebben we tot slot de seizoenen buiten ons lichaam. Die van Moeder Natuur. In de herfst geeft zij door het loslaten van de bladeren aan dat wij datzelfde mogen doen. Weg met dat zomerse truitje, hello koltrui. Weg met die toxische vriendschap of energievretende baan. De herfst is dé tijd om dingen los te laten. Die switch van zomer naar herfst kan gevoelens van onrust, somberheid en lusteloosheid met zich meebrengen. En wat dacht je van snottebellen en griep. Physalis essentiële oliën als de citroen-, kaneel- en kruidnagelolie kunnen je juist nú de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Vooral die eerste heeft een sterke antibacteriële werking. Iets met beter voorkomen dan genezen (*wink*)!

Physalis aromatherapy essentiële oliën zijn verkrijgbaar bij Holland&Barrett.