Passie laat je sprankelen, dus volg je dromen!

Diep van binnen weet jij allang wat je het allerliefste doet. Alleen lijkt die droom nu mijlenver bij jou vandaan. Want dromen volgen betekend risico’s nemen. Deze risico’s brengen onzekerheid met zich mee en dat voelt verdomd onaangenaam! Iedereen wil graag de touwtjes in handen houden, controle is fijn. Dus wat gebeurt er als er iets op ons pad komt waarvoor we de controle los moeten laten? Dan blijven we liever in onze comfortzone. Hierdoor laten we heel wat kansen aan ons voorbij gaan.

Heb jij een passie?
Een passie is hetzelfde als jouw levensdoel. Het is iets ongrijpbaars in jezelf. Niet iedereen herkent passie, maar instinctief maken we bepaalde keuze in ons leven die allemaal naar hetzelfde doel leiden. Zo begon ik na de middelbare school met een commerciële studie om vervolgens Frans te studeren. Diep van binnen wist ik al dat dit niet iets was waar ik de rest van mijn leven tevreden mee zou zijn. Daarom besloot ik na 1 jaar Frans van koers te wisselen naar de modeacademie (AMFI) in Amsterdam. Hier timmerde ik 4 jaar aan de weg als fashion designer. Ik was bepaald geen held achter de naaimachine en patronen waren een soort van abracadabra. Nee, pas tijdens mijn stage bij een magazine wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen!

Zo gezegd, zo gedaan. Na mijn studie begon ik als freelance stylist en redacteur, heb ook een tijd als marketing manager in de beautyindustrie gewerkt en begon toch weer met schrijven. En nu? Samen met Florine sta ik aan het roer van Enfait. Een online lifestyle magazine waar eigenlijk al mijn keuzes samen komen. Mijn liefde voor taal (Frans), het creëren van mooie content en de commerciële kant. Voilà, ik ben waar ik moet zijn. En mijn passie? Die is er, nu ik terugkijk, altijd al geweest.

“There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time.” ― Coco Chanel

 

Je passie uitwerken
Het is natuurlijk ideaal om iets te doen wat je het allerliefste doet. Maar als jij het allerliefste series in bed kijkt is dit niet iets om je beroep van te maken. Er is ook niemand die jou gaat betalen om op het terras neer te strijken. Wie weet is zingen iets wat jij graag doet maar als niemand je graag hoort is het einde verhaal. Dus stel jezelf de vragen: waar ben ik goed in en met welke passie kan ik geld verdienen? Met welke skills kan ik mezelf nuttig maken en daarbij erg gelukkig zijn? Wees realistisch.

Hulpmiddel om jouw passie te vinden

Go for it
Het is belangrijk dat je jouw droom volgt en niet de droom van een ander. Er wordt al genoeg van ons verwacht! Dus ga bij jezelf na wat jou motiveert, wat is jouw doel? Misschien ben je graag met huizen en interieur bezig. Dit betekend niet dat je architect moet worden, er zijn heel veel andere beroepen die deze ingrediënten bevatten. Denk aan inkoper voor een woonwinkel, interieurstylist of financieel directeur bij een meubelmerk. Mix je talenten en benut meerdere vaardigheden! Het een sluit het ander niet uit. Pak kleine momenten aan om jezelf te verbeteren, harder te werken en om je creativiteit te volgen.

“Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.”
-Oprah Winfrey

Lees ook: 13 dingen die je kunt doen om carriere een boost te geven.

Volg ons op Instagram!