Opvallen in het online dating circuit? Draag kleur!

Het vinden van de ideale partner is zo makkelijk nog niet. Iedereen heeft een ander ideaalbeeld en daarbij komt dat er een boel vissen in de zee zitten. Kortom, de keuze is reuze en dat maakt het kiezen er niet gemakkelijker op. Daarnaast is het lastig om tussen al die vissen op te vallen, want kleuren als wit, zwart, grijs en beige nemen zo’n beetje op iedere profielfoto de overhand. Jammer en onnodig. Althans, zo blijkt uit het meest recente onderzoek van de online dating app Tinder.

Lees ook: Dit is waarom jij hem aantrekkelijk vindt en de ander niet

Als we socioloog en relatie-expert Jess Carbino (hoofdonderzoeker) moeten geloven, doet – een beetje – kleur op je profielfoto wonderen. Voor het onderzoek heeft ze ruim twaalfduizend profielfoto’s van Tinder gebruikers bestudeerd. De foto’s waren van zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers in de leeftijdscategorie achttien tot veertig jaar. De foto’s waren afkomstig van gebruikers uit New York, Atlanta en Los Angeles.

De overgrote meerderheid van de gebruikers draagt vooral neutrale kleuren op profielfoto’s. Anders gezegd: 56,2 procent van de vrouwen en 72 procent van de mannen draagt wit, zwart, blauw of grijs op zijn of haar profielfoto. Hoewel deze neutrale kleuren meestal onder de noemer ‘chique’ worden gedragen, blijken de kleuren niet zo’n groot succes als het om ‘opvallen’ gaat. Probeer daarom ‘echte’ kleuren, zoals zachtroze, diepblauw of rood aan je kledingkast en profielfoto(s) toe te voegen. Deze kleuren kun je overigens heel goed met neutrale kleuren combineren. Kijk, zo makkelijk kan het zijn!

Lees ook: Een ode aan de Nederlandse man: 9 redenen waarom je met hen moet daten