Opgeruimd staat netjes: waar gaat jouw oude kleding heen?

Opruimen is hip. Van Instagram tot (online) magazines en de degelijke kranten: overal kom ik het tegen. Het loslaten van oude ballast (want zo zeggen ze: rommel in je huis kan te maken hebben met de mate waarin je kan loslaten) is ENORM in zwang. Ik moet bekennen dat ik erg gelukkig word van opgeruimde keukenlaatjes en een nette kledingkast. Van zomer naar winter en andersom doe ik altijd de grote schoonmaak en alles wat ik niet meer draag gaat dan naar de kringloop of tweedehands winkel. En ja, dat geeft rust en opluchting. Kan ik iedereen aanraden. Ook zijn er andere initiatieven. Want geeft toe: je oude kleding wil je zeker niet zomaar weggooien, want veel stukken verdienen een tweede kans. Vooral als het prijskaartje er nog aan hangt. En als ik er andere mensen blij mee kan maken, dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Iets doen voor bijvoorbeeld de vluchtelingen vind ik belangrijk. Eerder schreef ik al over Because We Carry, een geweldig mooi project. Nu wil ik graag het initiatief ‘Hoop te koop’ in de spotlight zetten. Want ook dit project verdient aandacht!

Doneren en vluchtelingen helpen
Dit najaar, als de wintertijd begint, organiseren 4 vriendinnen een benefiet sale. Zij vragen moderedacties, stylisten, galleries, winkels en particulieren de bezem door kast of kantoor te halen en alles wat ze niet meer nodig hebben te doneren aan ‘Hoop te koop’. De vriendinnen bedachten deze dag op Vlieland. Zij hadden lol terwijl het bericht bereikte dat ergens anders in de wereld grote ellende was. Dat raakte hen en ze besloten ter plekke om iets voor de vluchtelingen te doen: harde knaken inzamelen op een leuke manier!

Designer items scoren of een portretfoto laten maken
‘Hoop te Koop’ vindt plaats op 25 oktober in de Amsterdamse Studio Pistache. Deze dag scoor je designer items, laat je een portretfoto maken voor een prikkie of bied je op een van de diensten die worden aangeboden. Denk aan een restaurantbezoek of een advies gesprek met een interieurarchitect.

Stichting Bootvluchteling
De opbrengsten van deze dag gaan in zijn geheel naar Stichting Bootvluchteling. Deze stichting zet zich in op al die plaatsen waar bootvluchtelingen aankomen, accuut hulp nodig is en waar de nood het hoogst is. De 4 vriendinnen voelen zich verbonden met Stichting Bootvluchteling omdat vrienden van hen actief betrokken zijn in Griekenland en hebben ervaren hoe goed en daadkrachtig zij te werk gaan.
Heb jij nog designer items beschikbaar? Laat het de initiatiefnemers weten en mail naar: hooptekoop@gmail.com. Verdere info over dit evenement vind je hier.

Lees ook het bijzonder verhaal van Anouke. Anouke neemt een vluchteling in huis én deelt haar verhaal.