Ook zo’n hekel aan de was? Lees dit even

Wasjes draaien, niet mijn favoriete hobby en ik denk ook niet die van jullie. Toch moet je er dag in dag uit aan geloven: je vist de gore kleedjes en broekjes uit de wasmand en stopt ze gedachteloos in de machine. Juist omdat het zo’n ritueel is komt de was er vaak nog slechter uit dan voor je eraan begon. Story of my life. Tot nu. Want we hebben nu een apparaat waar zelfs mijn man u tegen zegt: een was-/droogcombinatie van AEG waar heel veel in kan, zelfs je handwas.

Wij dachten: nieuw huis, nieuwe wasmachine. Ons oude apparaat was nodig aan vervanging toe en we leven steeds bewuster dus kwamen we al snel uit bij de nieuwste AEG. Een was-/droogcombinatie waar heel veel in gedraaid kan worden. Je bent dus een: sneller klaar en twee: het is nog een duurzame machine ook. De machines zijn ontworpen naar de laatste technologieën, waardoor je daadwerkelijk het complete was en droogprogramma in één keer kunt laten draaien. Klinkt leuk maar het belangrijkste is natuurlijk dat je kleding mooi blijft. De meeste mensen gooien veel weg vanwege kleurslijtage of door het krimpen. Dit is allemaal te wijten aan verkeerde of verouderde wasgewoonten. Om écht een duurzame garderobe op te bouwen moet je de levensduur van kleding verlengen en dit doe je door een goede wasbeurt. Dit is precies waar het Care More Label van AEG voor staat: minder vaak wassen, op minder hoge temperaturen en de stomerij mijden als het mogelijk is. Daarnaast kun je met een wasmachine maar liefst 50% CO2-uitstoot reduceren. De AEG is voorzien van de SensiDry technologie en door deze combinatie kan zo tot zelfs 40% extra aan stroom en water worden bespaard. Makkelijker kun je niet switchen naar een duurzamere levensstijl.

laundry

Hoe komt de was uit de machine?
Ik koop veel kleding tweedehands, spullen die al regelmatig zijn gewassen of juist hele dure kwalitatieve investment pieces. Het meeste wat ik koop is van zijde, kasjmier, tencel of wol en daar ga je: handwas zou je denken. Maar nee… tegenwoordig gooi ik het gewoon in de was. Scheelt tijd en het blijft mooi! Ook al waren de twijfels groot: “hoe kun je nu wassen en drogen ineen?” De techniek gaat ook vooruit. En het mooie is, als je daar in geloofd, wordt het er alleen maar beter op. Coco Chanel zei ooit: “Fashion passes, style remains” en zo is het maar net. Stijl is duurzamer dan vluchtige trends, stijl is iets wat je zelf creëert. Er zijn verschillende manieren waarop jij een duurzame garderobe op kunt bouwen en op een goede manier de was doen, is er daar een van. Zorg dat je wast op lage temperaturen en doe het niet te vaak (scheelt ook tijd). Als je meer wilt weten vind je op de website van AEG een moderne wasgids met tips over hoe je beter voor je was kunt zorgen.