NOX Amsterdam, statement sieraden van Nederlandse bodem

NOX Amsterdam. Onthoud. Die. Naam. Een spiksplinternieuw sieradenlabel van Hollandse bodem waar de schoonheid vanaf spat. We’re talking stones, kleurrijke edelstenen en hydroquarts: statement pieces. Scroll verder en leer deze knapperd beter kennen! 

NOX Amsterdam, bold & beautiful

Na jaren van girlbossen in de Amsterdamse Negen Straatjes en Rivierenbuurt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging voor sieradenontwerpster Nathalie van der Meer. Waar ze in het verleden tijdens haar werk veel mode- en sieradenlabels door haar handen heeft laten gaan, dagdroomde ze vaak over haar eigen sieradenmerk. Een droom die werkelijkheid werd!

NOX Amsterdam staat voor bold design, een rijk kleurenpallet, vorm en ontworpen om een (fashion) statement te maken. Voor de eerste collectie heeft de creatieve fashion babe zich laten inspireren door de nazomer. Weet dat ze niet voor een specifieke vrouw, type of moment in het ontwerppotlood duikt, maar wél voor de ladies die gezien willen worden. Die zich willen uitspreken met een eyecatcher van een sieraad. En die zich realiseren dat een oorbel of ketting meer is dan een accessoires.

NOX Amsterdam sieradenmerk     NOX Amsterdam sieraden

Nathalie: ‘Na al die jaren ervaring in mijn winkels weet ik inmiddels hoe het werkt. Als de lengte van de oorbel correspondeert met de bovenste hoek kaaklijn én de kleur past bij de huidteint en de ogen, dan zit het vaak goed. Dan is zij, maar ook ik verkocht.’

Shinen met eerlijke edelstenen en hydroquartz

Zeg je ‘NOX Amsterdam’ dan zeg je ‘edelsteen en hydroquartz.’ Nathalie werkt uitsluitend met deze natuurprodcten én 18kt goldplated goud op 925 sterling zilver. Nog even over dat hydroquartz, want daarvan worden kwalitatief zeer goede imitatie-edelstenen met de hand gemaakt. Niet van echt te onderscheiden. Qua kleuren kan je denken aan kobaltblauw tot lila-achtig, en van turkoois tot amber. Voor elke outfit en style een matchy sieraad.

Tot slot, Nathalie heeft ervoor gekozen om haar productieatelier in Jaipur (India) te settelen. Daar werkt – onder fairtrade-omstandigheden – een zeer ervaren partner voor haar die als geen ander edelstenen weet te bewerken en hydroquartz weet te maken. Wat wil je ook anders met ruim dertig jaar ervaring!

NOX Amsterdam
Prijzen van de sieraden variëren tussen de €49,- en €119,-