GESPOT: Het Vlaamse verzorgingsmerk Ray vol met het broodnodige

Met z’n allen, met z’n allen. Met z’n allen springen we en masse op de trein van de natuurlijke verzorgingsproducten. Duimpjes omhoog. Zou je denken ja. Want, natuurlijk = gezond. Die vlieger gaat lang niet altijd op. Ook de natuur zit vol irriterend spul wat je liever niet op je toet smeert. Bij het Vlaamse verzorgingsmerk Ray (van een moeder-zoonduo, nu al smoor) weten ze wat lief smeren voor mens, dier en milieu is.

Less is more’en met het groene verzorgingsmerk Ray 

Werkwoorden zijn er om mee te spelen, niet? Zonder dollen, “less is more” is in de basis wel waar het 100% natuurlijke verzorgingsmerk Ray (avond)klokje rond mee in de weer zijn. Een bedenksel van moeder Hilde Nys en zoon Thomas Kindermans. Geboren vanuit een vraag die Hilde als apotheker om de haverklap kreeg: “Als we onze huid en haar willen voeden en reinigen, waarom gebruiken we dan (natuurlijke) producten die vol schadelijke ingrediënten zitten?”

Hilde’s zoektocht naar niet-schadelijke verzorgingsproducten kende geen positieve uitkomst. Althans, het bleek er simpelweg niet te zijn. Tijd om zelf de mouwen op te stropen. Zelfs twee jaar na de start maakt ze nog steeds alle verzorgingsproducten – die alleen de broodnodige, actieve en ondersteunende ingrediënten bevatten – zelf. Hoe tóf! En zoonlief? Die houdt alle andere balletjes hoog.

Een top team dat op elkaar is ingespeeld en in no time een breed assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten heeft ontwikkeld. Met ziel, zaligheid en heel veel kennis, weet dat. Shampoo, conditioner, bodylotion, lippenbalsem, gezichtsreiniger, handcrème, body wash en deodorant (de laatste nieuwe alles-puur-natuur-en-hervulbaar telg). Tja, eigenlijk zowat alles wat je in de badkamer nodig hebt.

Natuurlijke verzorgingsmerk Ray      Natuurlijke verzorgingsmerk Ray

Boost voor le body

Huidvriendelijk, natuurlijk, dierproefvrij en biologisch afbreekbaar. Dat is waar Ray voor staat. Puur en alleen de bouwstenen die nodig zijn. Want hoe meer ingrediënten, des te groter de kans op allergieën en irritaties. Wil. Niemand. Niet. Denk aan ingrediënten als amandel-  en kokosolie, squalaan en meer van zulks. Componenten die allemaal niet afkomstig zijn van bedreigde plantensoorten, dierlijke bijproducten of uit broze ecosystemen worden gewonnen.

Het gehele assortiment is verkrijgbaar via Ray.
Photo credits: Ruben van Vreckem via Ray