Natuurlijke oplossingen voor witte tanden

Witte tanden, dat willen we allemaal! Helaas komt die vervelende gele kleur met de jaren. We weten allemaal dat onder andere wijn en koffie boosdoeners zijn. Maar wist je ook dat er natuurlijke middelen zijn om jouw tanden weer witter te maken? We zetten er een paar op een rij:

Kurkuma
Kurkuma of geelwortelpoeder is uitermate geschikt om je tanden mee te poetsen. Schrik niet want het poeder is juist knalgeel, en dit gaat niet meer van jouw tandenborstel af. Maar zoals gezegd: de gele kleur gaat wel van je tanden af, wat overblijft is een stralend wit gebit. Een fijne bijkomstigheid is een frissere adem!

Pure chocolade
Wat? Jazeker hier moeten we meer van eten! Pure chocolade bevat namelijk theobromine, deze stof verbetert de hardheid van jouw gebit. Harde tanden worden minder snel wit. Deze tip werkt niet met melkchocolade, wanneer je dit eet is het effect helaas averechts. De suiker zorgt voor minder sterkte tanden een slechte adem.
Pure chocola zorgt voor witte tanden

Sinaasappelschil
In Aziatische landen zijn ze er heilig van overtuigd dat verse sinaasappelschil de tanden bleekt. Wrijf iedere avond met de schil over jouw tanden en na een paar weken zie je het resultaat. Dit komt door de vitamine C, calcium en zuren. Jouw tanden worden gereinigd en gebleekt maar let wel op: doe het niet te vaak, het zuur kan de tanden ook aantasten.

Geactiveerde kool
Koop bij de drogist geactiveerde houtskool in poedervorm. Meng dit poeder met water en dip hier jouw tandenborstel in. Vervolgens kun je, net als hele volksstammen, je tanden poetsen met houtskool. Schrik niet van een zwarte mond of wasbak, dit kun je gewoon weer wegspoelen.

Salie en Basilicumblaadjes
Oké, het verschil is minimaal, maar deze kruiden hebben een gunstige uitwerking op jouw gebit. De kruiden werken antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Ook bij slechte adem of keelpijn is salie hét redmiddel!