Modeliefhebbers opgelet: claim je front row seat bij dit modefestijn

‘Succes is een keiharde realiteit. Het vergt veel om er te komen en het vergt nog meer om er te blijven’ begon Angélique Westhof, directeur Dutch Fashion Foundation, haar speech enkele jaren geleden. Aanstaande woensdag, 22 juni, is alweer de elfde editie van de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium. Deze prijs is een grote erkenning voor Nederlandse modeontwerpers. De winnaar ontvangt een bedrag van vijftigduizend euro als investering voor het merk. 

De uitreiking wordt dan ook feestelijk gevierd in de Hermitage Amsterdam, een plek waar mode vaak een terugkerend onderdeel is van de algehele kunstbeleving.

Investeren in Nederlandse mode

Nederlandse mode heeft een prominente plek in de wereld. Voor een relatief klein land, zijn er aardig wat bekende modeontwerpers die creëren op hoog niveau. Dit vergt talent, creativiteit, passie, doorzettingsvermogen én financiële investeringen. Het Cultuurfonds Mode Stipendium rijkt daarom deze prijs uit aan de meest uitmuntende ontwerper van ons land. “De wereld is beter af met cultuur en mode raakt ons allemaal. Daarom investeren wij in creatieve, onafhankelijke mode innovators. Vernieuwers die Nederland internationaal op de kaart zetten en het vakmanschap levend houden.” Aldus Cathelijne Broers, directeur van het Bernhard Cultuurfonds.

Claim je front row plek, meld je aan voor de livestream

De Cultuurfonds Mode Stipendium-uitreiking is op woensdag 22 juni te bekijken door middel van een live-stream. Klein tipje van de sluier: De winnaar geeft een bijzondere presentatie en wordt geïnterviewd door bekende Amerikaanse videoblogger en fashion critic Bliss Foster! Meld je nu aan via dutchfashionfoundation.com/signup.

Ontvangers  van de afgelopen edities zijn Ilja Visser (2011), Francisco van Benthum (2012), Truus en Riet Spijkers (2013), Jan Taminiau (2014), Youasme Measyou (2015), Iris van Herpen (2016), Ronald vander Kemp (2017), Bas Kosters (2018), Erik Frenken (2019) en Claes Iversen (2021).