Modelabel 10Days bestaat 10 jaar

We leven in het jaar 2017, het jaar waarin het Nederlandse modelabel 10Days tien jaar bestaat. 2+0+1+7 is tien, het had zo moeten zijn zegt Myon Veenendaal, sales director van het modelabel. Net zoals de toevallige ontmoeting tussen Myon en Barbara Hilbrink die inmiddels tien jaar samen aan het roer staan van een goed lopend modebedrijf.

10 days0

Eigenlijk is het best gek hoe Myon en Barbara elkaar hebben ontmoet, op een terras in Amsterdam raakte de twee aan de praat. Het klikte meteen. Een vriendschap volgde en mede door dezelfde kledingstijl was de volgende stap een heus modemerk. Dit houden ze samen al zo’n tien jaar vol, hoe doe je dat? Als twee krachtige vrouwen hetzelfde schip besturen? “Eigenlijk gaat dit altijd goed” aldus Myon en Barbara. “Problemen zijn er nooit. Ja één keer toen ik honger had en Barbara niet zomaar ergens wilde eten hing er ‘iets’ in de lucht. Maar als dat het is? Dan hebben we het toch best goed voor elkaar samen?”

Passie voor reizen
Zeg dat wel. Twee ondernemende vrouwen die op zoek gingen naar comfort, stijl en een gevoel van vrijheid, hebben hun droom waargemaakt. Daarvoor heb je lef nodig. Ingewikkelde keuzes waar een ander niet van slaapt, worden sneller gemaakt. Myon en Barbara leven met de gedachte: wat hebben we te verliezen? Ook al is dat inmiddels heel veel… Maar weet je zegt Myon: “Als je in je comfort zone blijft hangen kun je niet groeien. Dingen gebeuren met een reden. Niemand weet wat de toekomst brengt maar maak in ieder geval altijd het beste van ieder moment. Leef onbevangen. ” Daarom gaan de twee ook regelmatig op pad. Om inspiratie op te doen. Dit gebeurt in wereldsteden zoals New York maar ook het Amsterdamse blijft ze boeien.
10 days
Wat maakt 10Days zo bijzonder?
“Het concept is ontstaan vanuit onszelf. 10Days is heel stijlvast en we werken niet met seizoenen. In de zomer hangen er dezelfde materialen in onze showroom als in de winter.” vertellen ze tijdens het pers event. “We vinden comfort belangrijk en je moet alles met elkaar kunnen combineren”. Be unexpected or simpel, never regular”.