Het #lovelifediner is het nieuwe initiatief van Fight Cancer

Afgelopen week was ik aanwezig bij een #lovelifediner van Fight Cancer Nederland. Deze lunch met influencers, bloggers en journalisten was de kickoff voor een initiatief waarmee geld ingezameld gaat worden voor onderzoek. Dit onderzoek is héél hard nodig want iedereen kent wel iemand in z’n omgeving met kanker. Kanker. Een klein woord met een hele grote lading. Als je het te horen krijgt staat namelijk opeens heel je leven op z’n kop.

Bij SNCKBAR in Amsterdam stond een prachtig gedekte lunchtafel klaar voor een groep van ongeveer twintig vrouwen. Tijdens de lunch stonden we stil bij kanker en de verschrikkelijke gevolgen, ook luisterden we naar het verhaal van Manon van Buren die het – gelukkig: levende – bewijs is dat onderzoek hard nodig is. Zonder onderzoek was zij er hoogstwaarschijnlijk niet meer geweest. Ze wil niet gezien worden als “die ene die kanker had” maar wil er alles aan doen om de strijdt tegen kanker te steunen. Fight Cancer zet zich dit jaar in voor onderzoek naar gentherapie, doormiddel van deze therapie kunnen een klein aantal kankersoorten beter behandeld worden. Dit wil je toch voor iedere vorm van kanker in kunnen zetten? Daarom is onderzoek nodig en onderzoek kost geld. Om dit geld in te zamelen zitten wij met z’n alle lekker te lunchen. Want het #lovelifedinner heeft een doel.
manon
#lovelifediner
Eten zorgt voor verbondenheid en gezelligheid. Daarom heeft Fight Cancer een top idee bedacht… normaal gesproken neem je een fles wijn mee als je ergens gaat eten, maar vaak is er wijn in overvloed. Waarom zou je niet tien euro aan de gastvrouw doneren die vervolgens het bedrag aan Fight Cancer doneert? Dit is het idee achter het #lovelifediner. Kleine donatie, grote impact en je hoeft er alleen maar een avondje voor samen te zijn. Is dat niet wat we het allerliefste doen? Eten met vrienden, familie of collega’s? Maak van jouw diner een betekenisvol diner en geef het stokje door. Als iedereen aan tafel ook weer een diner organiseert ben je op een positieve manier met elkaar verbonden én wordt het mogelijk om écht iets te betekenen in de strijdt tegen kanker.
foto
Dit is de bedoeling
Of je nu voor een select gezelschap of een grote groep kookt, het maakt niet uit. Als iedereen maar tien euro doneert en dat is niks te veel. Maak er voor de rest een gezellige avond van en deel jullie ervaring op Social Media met de hashtag #lovelifediner. Spread the message. Het is nodig… dus binnenkort organiseer ik een diner!  Geld overmaken kan op NL63INGB 0000 0002 44 tnv Fight Cancer.
IMG_0847