Stijlicoon Lou Doillon is de muze van het Cartier ‘Baignoire’ horloge

Lou Doillon ken je misschien als dochter van Jane Birkin of als stijlicoon en model. Met haar eigen authentieke karakter en creatieve geest heeft ze de afgelopen jaar veel tijd geïnvesteerd in muziek en andere kunstuitingen. Net als Lou, is haar werk karakteristiek en heeft het iets rauws. Ze wil niet hetzelfde zijn als de rest. Dat ze voor de nieuwste campagne van het Cartier ‘Baignoire’ horloge de muze is, vinden wij niet zo gek.

Doillon combineert een stijlvolle elegantie met een charismatische vrijheid van geest, zoals bekend bij veel Parisiennes. Voor het nieuwe ontwerp van de Baignoire, sluit Doillon met haar bijzondere mindset perfect aan bij de spirit van het Maison.

Lancering van het Baignoire horloge

Het Baignoire horloge wordt dit jaar opnieuw uitgegeven met een miniatuur kast, de afgeronde armband is vergroot en smelt samen met de gouden wijzerplaat. De zuiverheid van lijn, precisie van vorm, nauwkeurigheid van verhouding, alles staat in perfecte balans om het horloge bijna als een sieraad aan te laten doen. Kunstig en authentiek met verschillende gezichten. Just like Doillon!

Cartier Lou doillon

In 1973 kreeg het door de jaren heen geëvolueerd horloge de naam ‘Baignoire’. Met kenmerkende details als volume, bol-vorig kristal, een wijzerplaat met Romeinse cijfers en een gladde gouden band, is het icoon meerdere keren verschenen in verschillende varianten. De kenmerkende ovale vorm heeft het horloge voor de nieuwste look behouden.

Veelzijdig als ‘ie is, is de nieuwste Baignoire verkrijgbaar in rosé-, geel- of witgoud. Er is zelfs een met diamanten bezette versie die dezelfde gebogen kast bezit en die naadloos om de pols aansluit.

Lou Doillon over Cartier

“Cartier maakt al heel lang deel uit van mijn familie en mijzelf. Om liefde en speciale gelegenheden te vieren! Voor mijn achttiende verjaardag gaf mijn moeder mij zelfs een Cartier Baignoire horloge. De elegantie en finesse van de saffier, de soberheid van de wijzerplaat en de tijdloosheid van de vorm trekken mij enorm aan in dit design.” – Lou Doillon