Lang leve duurzaam geluk!

Ben jij op zoek naar duurzaam geluk? Je leven lang happy zijn? Zoek niet verder! Je vindt geluk namelijk in jezelf. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan en lekker voor de hand liggend, toch is het zo. We leggen het even uit:

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat vijftig procent van je geluk wordt bepaald door je genen. Tien procent hangt af van dingen die om jou heen gebeuren. Tel maar uit! Er blijft maar liefst veertig procent over waar je zelf invloed op hebt.

“Happiness is not out there, it’s in you.”

 

1. Sta positief in het leven
Optimistische mensen staan vaak positiever in het leven dan pessimisten. Daarnaast kunnen ze tegenslagen beter handelen, hebben ze minder kans op depressies en hebben ze een hoger immuunsysteem.

2. Hulp bieden
Het voelt goed om een ander te helpen, je maakt je zinvol en ziet iemand anders opbloeien. Dit doet je goed. Andersom is het zo dat je hulp van anderen moet accepteren… sommige dingen kun je niet alleen of zijn te groots om in je eentje op te lossen. Laat een ander jou dan helpen. Deze hulp is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook de ander krijgt een positief gevoel omdat hij of zij een helpende hand kan bieden. Zo wordt je allebei blij!

3. Werk om te leven
En niet andersom. Sommige mensen streven zo erg naar succes dat ze vergeten om te leven. Ze werken om hogere doelen te bereiken, maar vergeten het belangrijkste doel in het leven: er gewoon zijn. Ontspannen… passies ontdekken en bezig zijn met dingen die je écht voldoening geven. Denk jij dat je geen hobbies hebt? Misschien heb je gewoon nooit de tijd genomen om ze te ontdekken. Geluk is meer dan je werk.

4. Schrijf iedere dag drie dingen op die goed gingen
Jouw dagelijks gekrabbel is een verzameling van alle positieve momenten in je leven. Want als het even minder goed gaat, ben je geneigd om alles stom te vinden. Maar juist als alles tegenzit moet je jezelf er aan reminden dat dit tijdelijk is, want dingen kunnen ook mega goed gaan. Ook al zijn de geluksmomentjes nog zo klein… ze zijn er wel.

Bekijk ook even deze Ted Talk!