Krijg je rimpels van straling?

Elektromagnetische straling is tegenwoordig overal omdat we dagelijks elektronische apparaten gebruiken. Iedereen heeft een mobiele telefoon die niet zeldzaam de hele dag in je hand zit. De mens kwam voor het eerst in aanraking met elektromagnetische straling, ook wel micro-golven, toen in 1886 radiogolven door de lucht vlogen. Al snel kwam er televisie en inmiddels is er overal internet via draadloze netwerken.

Je kunt wel stellen dat straling in de lucht flink is toegenomen. Maar wat doet dat met je huid? Veel mensen krijgen last van straling en zijn Elektro-hypersensitief (EHS). We mogen dit fenomeen dan ook niet onderschatten.

Rimpels door straling
Er wordt veel onderzoek gedaan naar elektromagnetische straling. Het wordt in verband gebracht met kanker, schildklierproblemen, rusteloosheid en een hormonale disbalans. Keiharde bewijzen zijn er echter niet. Het blijf gissen naar de échte gevolgen van de altijd aanwezige straling in de lucht. Zo is er onderzocht wat straling doet met proefdieren, maar deze arme beestjes werden aan een veel hogere frequentie blootgesteld dan dat mensen ooit zullen ervaren. Ook is er onderzocht of straling slecht is voor je huid en vroegtijdige veroudering bevordert. Hier kunnen we helaas nóg geen antwoord op geven. Onderzoekers zijn er druk mee bezig maar verschillen nogal eens van mening. Waar de een je waarschuwt voor elektromagnetische straling zegt de ander dat je er lekker in kunt blijven zitten. Ja. Daar heb je wat aan… het enige wat wij weten is dat je je ogen moet aanspannen als je lang achter de computer zit. Hierdoor ga je vanzelf meer fronsen en blijft die rimpel op den duur voor altijd bij je.

Zo lijken je ogen stralender en jonger.