Door deze truc lijken je ogen stralender en jonger

Of ik niet een filler onder mijn ogen zou willen? “Eh.. nee bedankt. Is het nodig dan?” Als je werkt in de beauty wereld waar flink geprikt wordt, lijkt deze vraag de normaalste van de wereld. Maar nee. Ik heb nog nooit een prikje gehad. Niet omdat ik anti Botox of fillers ben maar omdat ik het ongelofelijk eng vind.

Sterker nog: als ik het niet zo eng zou vinden, had ik allang een filler in mijn lip. Mooi dat ik dat vind: volle zwoele lippen. Over fillers onder m’n ogen had ik eigenlijk nog nóóit nagedacht. Ik heb naar eigen weten geen wallen of donkere kringen en ga me daar niet druk om maken. Toch heb ik gevraagd wat een alternatief zou zijn voor zo’n filler waar je van opknapt.

Het antwoord is: concealer. Flink smeren met een teint onder de ogen verdoezeld donkere kringen en wallen. Al heeft het ook nadelen omdat het in sommige gevallen niet voldoende is. De huid onder de ogen kan uitdrogen en hierdoor zie jij er nog steeds vermoeid uit. Wat moeten we dan wel doen?

Wat helpt is een vette crème onder je ogen smeren. Waarschijnlijk heb je nog zo’n tube in je badkamerkastje staan. Gebruik een vette crème zoals de 8 hour crème van Elizabeth Arden na je gebruikelijke skincare ritueel. Vergeet je concealer niet, deze crème komt ná je concealer als topcoat. Door deze vettige crème onder je ogen wordt licht weerkaatst en hierdoor zie je er frisser en jonger uit. Holle ogen zijn snel verholpen met deze simpele truc die de illusie van stralende ogen geeft.

creme
Fast response eye crème, €32 MAC via de Bijenkorf
Elizabeth Arden 8 hour cream, €31,99 via Douglas