Joyce legt uit: hoe de Fitbit Alta werkt en waarom je hem nooit meer af doet

Ik draag nimmer (zeg nooit ‘nooit’) een horloge. Voor Enfait maakte ik de uitzondering en de ommezwaai naar een horloge dat je meer vertelt dan de tijd, eentje die je nimmer af dient te doen. Ik testte namelijk een aantal weken de Fitbit Alta.

En het afdoen van die Fitbit doe ik nu strategisch en uitsluitend als ik ga douchen. Fitbit telt je stappen en ik wil een zo compleet mogelijk beeld van het aantal stappen op een dag! Ooit ging ik horlogeloos door het leven, what happened? Ik probeer bewust te blijven van onafhankelijk zijn van devices zoals onze telefoon/iPad/laptop. Ik moet zeggen dat de Fitbit Alta, ogend als een armband waarop je alleen informatie ziet als je twee keer tikt, niet irriteert aan de pols.

De Fitbit trackt hoevaak ik omdraai en rusteloos ben. Het fascineert me hoe consistent deze ‘restless’ momentjes zijn door de nacht heen. In de kleine uurtjes na vieren slaap ik het diepst, zonder uitzondering. Dit kan ik terugzien in de App. Ik heb voor mezelf een sleep-goal ingesteld. Een vaste tijd om naar bed te gaan en een vaste tijd voor opstaan.

Mijn ultieme hobby is hardlopen. Je kan de klok erop gelijk zetten dat ik de dag graag begin met een rondje Vondelpark of Westerpark en als ik tijd heb, pik ik de Sloterplas erbij. Ik overwoog al langer om een sporthorloge te dragen tijdens het hardlopen. Ik track met de GPS van mijn telefoon via de app Strava mijn runs en weet mijn splitpace, en hoeveel kilometer ik ren. Nu trackt de Alta dit ook, en is hij makkelijk te koppelen aan Strava. Alta heeft geen hartslagmeter, toch lijkt het me wel interessant om dit te tracken tijdens het hardlopen. Andere Fitbits bieden die functie wel. Mocht je de Fitbit Alta als sportieveling dus willen dragen, wellicht past een andere Fitbit beter bij je! De Fitbit Charge 2 om maar wat te noemen.

Het leuke aan Fitbit vind ik het community-gevoel. Ik track mijn dagelijkse stappen en kan via de app Fitbit-dragende vrienden volgen, voor ze cheeren en met ze chatten. Daarnaast is er een leaderboard voor degenen die de meeste stappen zetten in een week. Ik sta veel op het podium als zangeres en was in shock toen ik zag dat ik binnen een set gauw een kilometer loop op het podium, dat telt lekker op! Ik kwam een collegazanger tegen in de lift en zag zijn Fitbit en zei ‘hey, let’s be friends on Fitbit!’. Hij vertelde dat hij zijn Fitbit ook altijd draagt, zelfs on stage. Het oogt heel subtiel als een armband en niet als horloge. Wat hem fascineert was hoe hoog zijn hartslag continu is als hij performt. Ik werd ook benieuwd, en had wederom een reden om wellicht te switchen naar een Fitbit met hartslagmeter.

fitbit roze
Ik draag de Alta met een sportief felroze bandje overdag en tijdens het sporten. Hij transformeert heel makkelijk in een chique armband door gouden bandjes erop te klikken. Fitbit maakt het je makkelijk om de armband altijd te dragen en te matchen bij je outfit! Voor iedereen die op een ongedwongen manier zich bewuster wil worden van zijn gezondheid, is een onopvallend mooi armbandje met zoveel functies als de Fitbit Alta een aanrader!
fitbit goud
Hier kun je zelf vanaf €119,95 een Fitbit Alta kopen.

Auteur: Joyce Lou van Ras