Dit is waarom yoga vriendinnen de beste zijn

Yoga betekent verbinden, samenvoegen, of eenheid. De houdingen tijdens de les worden asana’s genoemd, die soms actief en soms statisch zijn. Asana’s zijn niet alleen bedoeld om aan je lijf te werken, ook je mind heeft er baat bij. Vrouwen die yoga beoefenen beschikken over een bepaalde mindset, ze leven bewuster en kunnen zich beter ontspannen.

Als iemand meer dan eens naar yoga gaat en zich over alle mensen op matjes die zichtbaar en hoorbaar met jou de les doorbrengen heen zet, dan ben je een yoga type. Je eerste officiële yogales voelt namelijk altijd een beetje weird. Je moet er klaar voor zijn want yoga verandert jouw levensstijl.

1. Vrouwen die yoga beoefenen worden emphatischer
Mensen zijn sociale wezens en empathie bindt ons. Het geeft ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan in het leven. Belangrijk is ook het gevoel van veiligheid en persoonlijk zelfvertrouwen. Daarmee wordt de wereld beter. Uit onderzoek blijkt dat als we gestresst zijn onze aandacht niet naar de buitenwereld gaat maar naar binnen. Naar onszelf met al onze problemen. Daarmee verlies je empathie in en raak je contact met jouw omgeving kwijt. Yoga helpt je om met stress om te gaan, het helpt je om je in te leven in anderen.

2. Door yoga krijg je meer zelfvertrouwen
Yoga leert je om zelfbewuster te zijn en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit is voor iedereen mooi meegenomen, dus leer van die vriendin en ga shinen!

3. Ze gaan gezonder eten
En delen vervolgens hun nieuwste lekkere healthy recepten met jou!

4. Ze deinzen niet weg voor lichamelijk contact
En soms is het belangrijk om elkaar te knuffelen. Daar ben je óók vrienden voor.

5. Over het algemeen word je nieuwsgieriger
Je bent niet bang om je te verdiepen in dingen waar je geen weet van hebt. Het onbekend intrigeert je eerder dan dat het je bang maakt. Door yoga leer je om je te verdiepen in dingen die voor de meeste mensen niet te vatten zijn.

6. Ze voelen minder de behoefte om zich met een ander te vergelijken
Het draait tenslotte niet om uiterlijk vertoon, het is de binnenkant die telt.

7. Ze luisteren naar hun gevoel
Dus als ze je niet aardig vinden, gaan ze ook niet met je om. Nep doen is niks voor een yogi, ze zullen nooit iemand kwetsen maar ook geen contact zoeken als de ‘klik’ er niet is.

8. Over het algemeen ervaren ze minder stress
En daardoor hebben ze een beter humeur! Dit zorgt voor positieve vibes als jullie samen zijn!