Dit is waarom je je misselijk voelt na een intense work-out

Voel jij je wel eens ziek na een work-out? Het komt niet zelden voor dat top sporters overgeven als hun prestatie er op zit. Ook als je zelf flink getraind hebt, kan het zijn dat je je opeens misselijk voelt.

Misselijkheid komt bij de beste sporters voor en het verloop is ook hetzelfde: je wordt misselijk omdat je spijsvertering vertraagt. Je maag krijgt minder bloed aangeleverd en je spieren juist iets meer. Dit noemt men ischemie en kan leiden tot misselijkheid, constipatie of diarree.

Behalve té intense inspanning of nervositeit, heeft ook voeding een invloed op jouw training. Als jij je ontbijt dertig minuten voor het sporten nuttigt, heb je twee keer zoveel kans op misselijkheid. De training begint niet op het moment dat je bezig bent maar al way earlier. Drie uur voor het sporten moet jij je al voorbereiden door bijvoorbeeld niet te eten, een lege maag is de beste voorbereiding op een intense work-out. Bovendien wordt hierdoor jouw vetvoorraad aangesproken, dit is beter dan wanneer je spijsvertering aan het werk wordt gezet. Dit laatste maakt je misselijk… want sporten met een volle maag, ook al is het van drie uur voor het sporten, maakt je net iets misselijker.