Dit is waarom kurkuma geweldig is voor je huid

Geelwortel, ofwel: kurkuma is de laatste tijd in opmars. Het is héél gezond maar hoe kan dit gelige poeder nu een oppepper zijn voor je huid? Deze kruiden worden toch vooral gebruikt tijdens het koken? Het voegt smaak en kleur toe maar het is ook geweldig voor jouw huid.

Kurkuma wordt in de Indiaanse Ayurveda al duizenden jaren gebruikt als medicijn en als huidverzorging. Nieuwe onderzoeken hebben bevestigd dat deze kruiden veel voordelen hebben voor gezondheid én voor je huid. Het beschermt de huid tegen anti-aging, reinigt de huid en ondersteund de celvernieuwing. Een heus beauty poeder! Er is altijd een reden om dit goedje te gebruiken:

1. Het is een antioxidant – en daarom anti-aging
Kurkuma heeft een zeer krachtige antioxidanten werking. Het neutraliseert vrije radicalen zoals die van UV straling en je snapt: dit helpt je om je huid jofel te houden.

2. Het werkt ontstekingsremmend
Ontstekingen zijn de grootste oorzaak van huidproblemen. Van acne tot psoriasis, van eczeem tot andere huidkwalen. Roodheid, irritatie en zwelling zijn altijd het gevolg van ontstekingen. Daarom is het belangrijk om de ontsteking te remmen, précies wat kurkuma doet.

3. Het ondersteunt de lever en ontgift het bloed
De ontstekingsremmende eigenschappen zijn niet alleen gunstig voor de huid, ook je lever heeft er baat bij. Het is een natuurlijke ontgifter, ook voor het bloed. Hierdoor verlaten gifstoffen eerder het lichaam, deze stoffen zijn vaak een potentiële oorzaak voor huidproblemen. Hoe dat gebeurt? Kurkuma verhoogt de activiteit van bepaalde enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afvoer van giftige stoffen. Daarnaast stimuleert het de flow van de galblaas.

4. Het boost de collageen productie
Collageen is van groot belang voor een jonge, stralende en frisse huid. Het is ook nodig voor de genezing en vernieuwing van je huid. Laat het zo zijn dat Kurkuma dit proces versnelt, doordat het de aanmaak van collageen stimuleert.

5. Het stimuleert de doorbloeding
Een goede doorbloeding is nodig om belangrijke stoffen naar jouw huidcellen te transporteren en afvalstoffen hier vandaan te halen. Curcuminoids in kurkuma stimuleren de blood flow en dit heeft een gunstig effect op je huid.

Lees ook: dit wonderdrankje is dus mega goed voor als je wilt afvallen.