Dit is waarom je extra moe bent tijdens je menstruatie

Op sommige dagen blijf je liever in bed, het leven kan pittig en vermoeiend zijn en aan het einde van de dag ben jij vaak helemaal uitgeput. Gelukkig kunnen we vermoeidheid verklaren en zeker wanneer je als vrouw ongesteld bent.

Je menstruatie. Niet iets waar we altijd even juichend naar uitkijken, maar wel iets dat ons vrouwen bindt. En een reden om toe te geven aan jouw vermoeidheid! De krampen zijn vervelend, hoofdpijn is ook niet iets waar je op zit te wachten en het opgeblazen gevoel heb je liever niet. Volgens Dr. Molly O’Shea is het normaal om je als vrouw minimaal eens per maand geknakt te voelen. De vermoeidheid begint ongeveer tien dagen voor jouw menstruatie. Het lichaam bereidt zich voor op een eitje en anders gaat de baarmoeder zich vernieuwen. Tijdens deze periode zijn de hormonen minder actief want niet nodig. Tot jouw hormoonlevels weer stijgen voel jij je dus moe en minder aantrekkelijk. Het slechte nieuws is: hier kun je niks aan doen, het goede nieuws is: jouw hormoonlevels pieken weer tijdens je ovulatie, dit is vaak twee weken na de eerste dag van jouw menstruatie.

Als je erg veel last hebt van vermoeidheid, drink dan voldoende water, slaap minstens acht uur per nacht en sport minder maar beweeg meer! Dit wil zeggen: zorg ervoor dat je je lichaam niet uitput maar wel soepel houdt door bijvoorbeeld yoga.