Dit is de reden dat jouw adem ’s ochtends stinkt

Of je nu flink hebt geborreld of niet, bijna iedereen meurt ’s ochtends een beetje uit z’n mond. Als je wakker wordt heb je een muffe smaak en snak je naar een slokje water. Het liefst praat je het eerste half uur niet, je wilt ook niet dat iemand anders met zijn of haar ochtendgeur in jouw gezicht blaast.

Hoe komt dit toch? Dat je iedere ochtend een beetje muffig ruikt? Een expert van Men’s Health zocht het uit. Het heeft alles te maken met de hoeveelheid speeksel die je gedurende de nacht produceert. Niet veel. Hierdoor krijgen bacteriën kans om zich te nestelen en dit veroorzaakt een nare lucht. Overdag spoel je de bacteriën weg met speeksel en ’s nachts niet. Hoe minder speeksel je produceert, hoe erger jouw adem stinkt. Wanneer je met je mond open slaapt, is dit nog een tikkeltje erger omdat jouw mond nóg droger wordt. Dus be prepared als je scharrel met zijn mond open slaapt.

Overigens is een nare ochtend adem heel normaal dus je hoeft niet paranoïde te worden van een beetje muffe lucht. Het is wél belangrijk om iedere ochtend jouw tanden te poetsen, dit scheelt weer wat bacteriën.