Is kokoswater zeg maar echt jouw ding? Dit kun je er allemaal mee doen!

Ben jij een heuse liefhebber van kokoswater en zweer jij bij dit spul? Dan zal het ons benieuwen of jij deze toepassingen al kent. Stuk voor stuk handig om te weten. Wat ga jij als eerste uitproberen?

Antikater
Heb jij jezelf gister lekker laten gaan? Dan heb je nu vast een dikke vette kater te pakken. Drink de volgende keer kokoswater tussen de alcoholische versnaperingen door of voordat je gaat slapen. Waar alcohol je lichaam van vocht onttrekt, hydrateert kokoskwater. De kater wordt daar in ieder geval stukken minder van.

Je eigen non-toxic mascara maken doe je zo!

Je gezicht wassen
In India wordt (ongezoet!) kokoswater veelal gebruikt om het gezicht te wassen en de huid te zuiveren. Het schijnt acne te verminderen, helpt tegen een vette huid en tegelijkertijd voorkomt het een droge huid.

Kokoswater in uw maaltijd
Tijdens het koken is water vaak onmisbaar. Vervang dit kraanwater eens door kokoswater en je gerechten krijgen opeens een hele andere – kokos – smaak. Zo kun je je rijst in kokoswater koken of je kunt er soep mee maken.

Masker
Jezelf in de watten leggen met kokoswater kan ook. Meng het kokoswater met een beetje limoen, een snufje kaneel, yoghurt en wat haver. Zo krijg je een pasta die je 5 tot 10 minuten moet laten intrekken. Hierna voelt je huid weer als herboren! Zacht en gekalmeerd.

Saladedressing
Kokoswater is ook heerlijk als dressing over een groene- of fruitsalade. Combineer 1/4 kop kokoswater met 2 theelepels citroen, 2 theelepels olijfolie en een beetje zout en peper. Snel, makkelijk maar vooral gezond!

Ijsblokjes
Twee vliegen in een klap! Vries in plaats van kraanwater wat kokoswater in. Deze ijsblokjes zorgen voor verkoeling en hydratatie! De lekkere smaak is een fijne bijkomstigheid.