Is facial cupping hét alternatief voor een facelift?

We schreven al eerder over cupping, een methode waarbij er (hete) cups vacuum worden gezogen op de huid. Hierdoor zou de doorbloeding verbeteren en afvallen stoffen worden sneller afgevoerd. Klinkt fijn en nu kun je deze methode ook op je gezicht toepassen.

Cupping in je gezicht werkt net iets anders dan op je huid maar het principe is hetzelfde. Siliconen cups worden vacuüm gezogen op je gezicht. Dit zou rimpels verminderen en wallen bestrijden en het pakt stug weefsel aan. Het zou zelfs de huid verstevigen en dat is merkwaardig want hoef je dan niet meer onder het mes als je wangen gaan hangen?

Facial cupping zou je kunnen vergelijken met een bindweefsel massage. Het is een eeuwenoude techniek in een nieuw jasje. Zoals we al schreven verbetert cupping de bloedsomloop en voert het afvalstoffen af. Daarnaast versoepelt het vastzittende spieren en versterkt het weefsels. Het kan je van een hoop ellende afhelpen. In het gezicht gebruikt men kleinere cups dan op het lichaam. Logisch. Want je gezicht is veel fijner. Daarnaast moet de specialist altijd testen of je gevoelig bent of niet, stel je voor: je hebt de dag na een facial cupping een bont en blauw gezicht. Laat een facial cupping daarom altijd bij een specialist doen. Eigenlijk merk je na een keer al verschil. Cupping maakt je huid en onderhuidse bindweefsel soepeler, ongemerkt houdt iedereen veel spanning vast in het gezicht en met name in de kaken. Omdat dit tijdens cupping weer losser komt, voel je je na de eerste keer al stukken frisser. Wat je niet ziet is dat de onderhuidse doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor maakt je huid meer collageen en elastine aan, stofjes om je huid jong en elastisch te houden. Je huid wordt hierdoor een tikkeltje steviger en het helpt tegen fijne rimpels. Diepe rimpels zullen helaas niet verdwijnen en slappe huid wordt niet super strak. Facial cupping is een methode waarmee je een gezonde glow op je huid krijgt, het geef de huid een extra plump en je poriën openen zich. Na een behandeling zie je écht verschil. Maar nogmaals: het is niet te vergelijken met een operatieve facelift. Veslapte huid wordt niet opeens minder slap.