5 redenen om cupping te proberen

Cupping? Dit is een eeuwenoude alternatieve Chinese geneeswijze, die ook in Egypte en het Midden-Oosten veel voorkomt. Bij cupping worden er (hete) cups vacuüm gezogen op de huid, dit zorgt voor een betere doorbloeding en het lichaam wordt ontdaan van afvalstoffen.

Er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk met cupping: fixed Cupping, moving cupping, dry cupping en wet cupping. Bij de eerste methode, fixed cupping, plaats je de cups op een selectief gebied en daar blijft de cup rusten. Moving cupping wil zeggen dat de cups zich over je lichaam verplaatsen. Dry cupping is de meest gebruikelijke methode, dit wil zeggen: je plaatst de cups op het lichaam zonder dat daar bloed bij komt kijken. Ja, bloed! Want in de Islamtische geneeskunde wordt deze laatste manier van cupping het meeste toegepast. Voordat de cup wordt geplaatst, worden er sneetjes op de te behandelen plek aangebracht. Daarna zuigt de cup als het ware onrein bloed uit het lichaam. Bloedzuigen zouden wij vooral niet aanraden! Er zitten veel risico’s aan deze manier van cupping. Zo kan de behandelaar per ongeluk een verkeerd bloedvat raken en de kans op infectieziektes is groot. Gewone cupping kan geen kwaad maar is niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, die snel bloed verliezen of voor zwangere vrouwen.

cupping

 

Aromatherapie: wat is het en hoe doe je het?

 

1. Pijnklachten verdwijnen
Van oorsprong is cupping uitgevonden om klachten zoals menstruatiepijn, spier- en gewrichtspijn te verminderen. Ook tegen verkoudheidsklachten en hoofdpijn schijnt het te helpen. Cupping stimuleert de doorbloeding en het bindweefsel wordt losgewerkt.

2. Je voelt je beter
Het is ook een manier om energieblokkades op te heffen. De meridianen in ons lichaam zorgen voor de doorstroming van energie. Als er ergens blokkades zitten kan deze energie niet lekker stromen. Hierdoor kun je vage klachten krijgen zoals slapeloosheid, onrust en depressies. Met cupping maak je blokkades weer vrij en kan de energie weer stromen!

3. Het werkt tegen cellulitis
Cupping is een diepgaande massage techniek waarbij vet- en vochtophopingen minder kunnen worden. Het maakt verklevingen los en voert afvalstoffen af.

4. Detox
Wanneer je gaat detoxen is cupping een extra manier om het lichaam te ontgiften. Door de vacuüm cups worden afvalstoffen uit spieren en weefsels onttrokken.

5. Een ontspannen massage 
Behalve de voordelen schijnt cupping ook nog eens een ontspannen behandeling te zijn! Wij vragen het ons af, want zeker de eerste behandelingen zijn niet pijnloos. Maar goed, sommige mensen hebben als motto: pijn is fijn.

cupping