De invloed van voeding op het geslacht van jouw baby

Als je het vraagt zegt iedereen: “het maakt mij helemaal niet uit of het een jongen of een meisje wordt. Altijd goed! Als het maar gezond is.” Toch hebben de meeste mensen een lichte voorkeur voor het geslacht van de toekomstige baby. Niemand durft het hardop te zeggen… want stel je toch eens voor dat het dalijk anders is?

Dan is het ook goed! Natuurlijk is het dan goed maar dat betekent niet dat je niet je voorkeuren mag uitspreken of je voedingspatroon mag aanpassen. Dit laatste kan namelijk van invloed zijn op het geslacht van jouw baby. Het eten van bananen vergroot de kans op een jongetje. Dit is een verhaal dat al jaren de ronde doet en nu is er bewijs! Onderzoekers namen 740 zwangere vrouwen onder de loep en kwamen erachter dat vrouwen die veel kalium tot zich namen, veel vaker een jongetje kregen. En laat bananen nu net rijk aan kalium zijn!

Als je liever een meisje wilt, kun je het beste zoute voedingsmiddelen vermijden. Probeer zo calciumrijk mogelijk te eten: veel zuivel, melk en chocola!

Wat je ook eet, in the end is het toch de zaadcel van de vader die het geslacht van je baby bepaalt. Zit daar een X-chromosoom in, dan krijg je een meisje. Bij een Y-chromosoom wordt het een jongetje maar het eten van kalium of juist calcium kan natuurlijk ook geen kwaad.