Interview: met designer Shourouk die een feestelijke schoenjuwelencollectie voor Sarenza ontwierp

Een tijdje geleden reisde ik met een groepje modejournalisten af naar Parijs om daar ‘The Queen of Bling’ te mogen ontmoeten. In restaurant Derrière (aanrader!) ontmoeten we elkaar en mag ik Shourouk tijdens de lunch alles vragen over haar feestelijke collectie voor Sarenza. 

Juwelenontwerper en Parisienne pur sang Shourouk Rhaiem, met Tunesische roots, doet met haar kleurrijke verschijning en uitbundige ontwerpen (veelal bezet met Swarovski-steentjes, opvallende kralen en franjes) haar bijnaam ‘Queen of Bling’ eer aan.

Misschien doet de naam Shourouk niet direct belletjes rinkelen, maar zodra je haar producten ziet, wordt je vanzelf hebberig. Celebrities als Blake Lively, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez en ook Michelle Williams zijn fan voor haar sieraden. En dat begrijpen wij meteen.

Shourouk x Sarenza

Shourouk kreeg haar inspiratie voor de collectie die zij ontwierp voor Sarenza van haar moeder. “Mijn moeder droeg altijd clip sieraden op haar schoenen. Toen ik in gesprek kwam met AnneLaure van Sarenza, wist ik dat ik daar iets mee wilde doen.” Shourouk is van mening dat Parisiennes geen moeite meer doen om er mooi opgedoft uit te zien. Iets waar ik mezelf wel in herken. Want hoevaak trek ik mijn mooiste jurk nou uit de kast met een paar killer heels om de hele dag te shinen. Meestal kies ook ik voor de simpele optie. Jeans en paar sneaker. “DAt is ook de reden waarom ik deze juwelenclips voor Sarenza ontwierp. Met dit clipje tover je iedere ‘saaie outfit’ om tot een chique exemplaar.”

Shourouk x Sarenza

Shourouk ontwierp drie verschillende clips voor Sarenza. Een kleurrijke mix van swarovski stenen, een variant met groene veren (my favourite) en zes kleine losse swarovski clips die je overal op je schoen kunt clippen. Voor Shourouk was het wel een uitdaging om voor Sarenza te ontwerpen. “Ik wilde per se met swarovski stenen werken, maar ik zat aan een bepaalde richtlijn qua budget vast. Uiteindelijk zijn het deze drie exemplaren geworden, voor een limited collectie swarovski juwelen collectie een heel mooi prijsje!”

Shourouk x Sarenza

Op de vraag waar Shourouk haar inspiratie vandaan haalt, is ze heel duidelijk. “Ik leef in het moment, ik haal overal mijn inspiratie vandaan.” Voor de samenwerking met Sarenza heeft ze vooral haar inspiratie uit Hollywood gehaald. “Ik altijd bewondering gehad voor de filmsterren uit Hollywood, de drama queens zoals Liz Taylor en Ava Gardner. DAt is mijn inspiratiebron: ontwerpen maken die meisjes aanmoedigen om zichzelf te zijn en plezier te hebben, om sieraden met strass naar het werk te dragen en om dit vergeten stukje vrouwelijkheid opnieuw te veroveren. Ik strijd voor glam power!”

En daar zijn wij het bij Enfait helemaal mee eens! Een vrouw op in de gaten te houden, al is het alleen al omdat je van haar kleurrijke Instagram-account direct vrolijk wordt.

De sieraden clips kosten €89,- per stuk en de Sarenza pumps op bovenstaande foto’s in panterprint en geel kosten €99,- en de zilveren €119,- en zijn nu te bestellen op Sarenza.nl.