Interview: Nodar is een vrouw in business en werkt dagelijks met knappe koppen

Dit jaar organiseert Nodar voor de vijfde keer de Elite Model Look modellencompetitie in Nederland. Tijdens deze competitie nemen modellen in spé het tegen elkaar op om een fel begeert modellencontract bij het prestigieuze Elite Management binnen te slepen. Een droom van veel meisjes en jongens.

Hoe ben je in deze wereld gerold?
“Vanuit mijn betrokkenheid bij goede doelen organisaties begon ook mijn interesse en plezier voor het organiseren van evenementen. Elite heeft mij zo leren kennen. Op deze manier ben ik dan ook door Elite benaderd om de organisatie te doen voor Elite Model Look in Nederland.”

Heeft modellenwerk alleen met uiterlijk te maken?
“Door bepaalde uiterlijke vereisten waaraan je moet voldoen zou je dat wel bijna denken. Maar nee, modellenwerk heeft zeker niet alleen maar met uiterlijk te maken. Er zijn ook andere vereisten op het gebied van je karakter en vaardigheden. Denk aan het belang van een sprankelend en spontaan karakter en een gemotiveerde werkhouding.”

Waar let je op tijdens de competitie?
“Naast de uiterlijke eigenschappen als lengte en de symmetrie van het gezicht, letten we altijd ook op de uitstraling van de deelnemers. Hun houding, zelfvertrouwen, hoe ze contact maken en ga zo maar door.”

Dit is de ultieme tip voor modellen in de dop
“Wees vooral jezelf!”

Heb je zelf als model gewerkt?
“Nee”

Beschrijf jouw ideale vrije dag
“Mijn ideale vrije dag is rustig wakker worden met een kop koffie en na een uurtje Yoga de dag kunnen doorbrengen met mijn kinderen.”

En hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
“De agenda van een gemiddelde werkdag is al gauw volgeboekt met allerlei afspraken en vergaderingen. Hiervoor ben ik dan ook veel onderweg en de ene werkdag is nooit hetzelfde als de andere.”

Dit ga jij nóóit meer doen
“Ik doe nooit dingen tegen mijn zin.”

Hoe combineer je je werk met je dierbaren?
“Een strakke planning en er bewust van zijn wanneer het tijd is voor werk en wanneer het tijd is voor mijn gezin.”

Nodar in drie woorden
“Authentiek, Creatief en heeft een doel voor ogen.”

Wat zou je willen doen als je een ander vak moest kiezen?
“Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is juist de combinatie van Fashion en Business. Als ondernemer zal ik ook in die hoek blijven opereren.”

Lees ook: Natural beauty Debbie van Weelden over haar merk Loïs Lee Pure Skincare.