Interview: met Janna Huisman van Make My Wedding

Zoals jullie weten ben ik getrouwd en inmiddels ben ik er wel achter: een weddingplanner hebben is meer een must dan een luxe. Er komt ontzettend veel kijken bij het plannen van een droom bruiloft en het is fijn als iemand daar een handje bij helpt. Zo was ik bijna te laat met het regelen van mijn trouwjurk – dit moet minimaal een half jaar voor de bruiloft – en je portemonee wordt leeggetroggeld zodra het woordje trouwen aan de orde komt. Janna Huisman is weddingpplanner en helpt je om het verhaal van de liefde te vieren!

Deze krijg je vast vaak te horen: ben je zelf getrouwd?
“Nog niet! Maar DE ring prijkt al 1,5 jaar om mijn vinger. Ik vind het zo leuk om verloofd te zijn en heb zoveel ideeën voor de grote dag. Zo hebben we afgelopen december een verlovingsfeest gegeven in het oudste wijnhuis in Maastricht. Het begint nu wel te kriebelen om te beginnen met plannen voor de bruiloft.”

Je bent niet altijd weddingplanner geweest
“Na mijn studie Hospitality Management waarin ik een minor heb gevolgd in Event Management wist ik niet wat ik verder wilde doen. Ik begon te werken bij De Librije in Zwolle, de passie om dagelijks gasten helemaal in de watten te leggen is zo bijzonder, al snel daarna begon ik ook evenementen te organiseren en bruiloften.

bruiloft plannen

Hoe was het om je eerste bruiloft te regelen? Is het helemaal goed gegaan
“De eerste bruiloft kan ik me nog heel goed herinneren. Iedere bruiloft is weer anders en zo bijzonder, ook op iedere bruiloft gebeurd er wel iets onverwachts. Zo heb ik laatst een bruiloft gehad waarbij het kindje van het bruidspaar opeens ziek werd tijdens de ceremonie. Het gevolg? Hij moest plotseling overgeven (ja, over de jurk van de bruid) maar zulke dingen kun je niet voorkomen. Oh, of die keer dat de bruidegom zijn pak vergeten was vanuit hun huis in Parijs en daar pas achterkwam op de dag zelf. Oeps!”

Wat zijn je voornaamste taken als weddingplanner
“Bij het plannen van the big day komen er zoveel verschillende zaken aan de orde. Make My Wedding werkt niet met ‘pakketten’ we geloven in tailor made weddingplanning. We kunnen als ceremoniemeester op de dag zelf aanwezig zijn, adviseren bij alle voorbereidingen maar ook vanaf het begin moment al instromen voor de planning van A-Z.

Als weddingplanner maak je veel mee, wat was het meest ontroerende moment?
Het meest ontroerende moment vind ik de First Look, hierbij valt alles altijd op zijn plek. Iets waar je maanden, en soms jaren mee bezig bent valt allemaal samen op dit moment. De voorbereidingen zijn ook altijd heel speciaal, hierbij creëer je echt een band met je bruidspaar en werk je samen naar iets heel moois toe.

En de mooiste locatie?
“Oei, dat zijn er heel veel! Er zijn heel veel verborgen pareltjes in Amsterdam die ik heb ontdekt. Als ik denk aan mijn eigen bruiloft droom ik wel weg over een bruiloft in Italië, bijvoorbeeld Lake Como of de Amalfi coast. De tip om een locatie te zoeken die bij jullie past is om 5 needs op te schrijven wat de locatie moet hebben, zo verklein je je zoekopdracht naar DE perfecte locatie.

janna huisman

Janna bij I Do I Do in Amsterdam

Tip voor bruidjes in spe
“Er is nergens een handboek die jou verteld wat je wel en niet moet doen voor je mooiste dag. Volg je eigen intuïtie. Doe wat voor jullie klopt en wat bij jullie past. Begin met een lijst te maken wat jullie heel belangrijk vinden voor de dag. Vind jij die ene zangeres tijdens je ceremonie belangrijker dan een locatie? Check dan eest de beschikbaarheid van de zangeres en op basis daarvan zoek je een locatie die aansluit op die datum, en visa versa. En zo zijn er nog heel veel andere handige tips. Oh, en natuurlijk handig om te doen is boek een adviesgesprek met een weddingplanner. Een weddingplanner kost niet alleen geld maar levert je ook geld op doordat weddingplanners goede contacten hebben met leveranciers.”

Janna in het kort
“Ik ben een ontzettende dromer, overenthousiast als het op organiseren aankomt en niet snel gek te maken of gestrest. Ik ben heel erg dankbaar dat ik weddingplanner mag zijn!

Janna in het kort
“Ik ben een ontzettende dromer, overenthousiast als het op organiseren aankomt en niet snel gek te maken of gestrest. Ik ben heel erg dankbaar dat ik weddingplanner mag zijn. Ik houd van mensen en na een bruiloft heb ik regelmatig nog contact met het bruidspaar, je bent niet
zomaar een opdrachtnemer.”

Meer weten? Kijk dan snel op Make My Wedding!

Foto’s door: Eppelfotografie 

Lees ook: 5 voordelen van een intieme bruiloft