Wordt jouw huid sneller oud in de zomer? The Skin Scan verklapt het

De huid heeft heel wat te voorduren. Ondanks de karige zomermaanden met weinig zon, wordt je huid constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Irriterende cosmetica, temperatuurschommelingen, stress en luchtvervuiling kunnen er voor zorgen dat de huid sneller oud wordt in de zomer.

Door deze factoren raakt het beschermde laagje van de huid, de huidbarrière, beschadigd. Hierdoor kan de huid minder goed vocht vasthouden. En een vochtarme huid veroudert sneller. Veel huidproblemen kun je aanpakken om dit te voorkomen. Alleen dan moet je wel weten hoe het met jouw huid gesteld is. De Skin Scan van BLOY kan jouw huid lezen.

Ontdek jouw huidtype met The Skin Scan

The Skin Scan is belangrijk want een vochtarme huid heeft een andere aanpak nodig dan een normale, vette of geïrriteerde huid. Mensen smeren en smeren maar en toch lijkt het verspilde moeite als ze in de spiegel kijken. Niet zo gek als je je bedenkt dat tachtig procent van de mensen geen idee heeft welk huidtype ze hebben.

Bij BLOY, het instituut van Lindsay van der Looij, hebben ze daarom een scan die laat zien wat jouw huidtype is en welke mogelijke schade jouw huid heeft opgelopen. Deze scan is gratis en vrijblijvend en met het huidplan dat uit de scan rolt, kun exact de producten kopen die jij nodig hebt of een behandeling op maat boeken.

Ontdek wat er onder jouw huid afspeelt

Behandelingen kunnen huidschade namelijk goed herstellen. Zeker bij BLOY beschikken ze over de meest geavanceerde apparatuur en skin experts. Na de scan heb je meer inzicht over jouw huiddikte, de ontwikkeling van rimpelvorming, mogelijke tekorten en de aanmaak van nieuw collageen.

De collageenscan geeft inzicht in het collageengehalte in je huid. Aan de hand daarvan kun je kiezen voor producten om de huid optimaal te verzorgen. Ook behandelingen als facials, peelings, zuurstofbehandelingen, bindweefselmassages en laserbehandelingen laten de huid weer stralen.

Huid sneller oud in de zomer

Het is zonde om je eigen huid niet te kennen. Als je je huid niet kent, dan verspil je veel tijd en geld aan verkeerde behandelingen of producten. Terwijl je de kans misloopt om de huid wél goed te verzorgen. Leer je huid kennen en doe een skin scan. De huid verandert en daarom is het geen overbodige luxe om deze goed te laten checken.

Een gebruinde huid door de zon is een DNA beschadigde huid, die sneller verrimpelt en ouder wordt, veroorzaakt door overmatige UV-straling. Bescherm je huid daarom goed!