Hotspots: 5 x eten en drinken in Londen

Vorig jaar bezocht ik met mijn beste besties Londen. Hoewel er nooit een excuus nodig is om deze geweldige stad te bezoeken, hadden wij toch een goeie. Eén van de besties woonde namelijk tijdelijk in Londen. Je snapt dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je dan niet ingaat op het aanbod om een weekend bij haar te slapen.

Het werden 3 gedenkwaardige dagen (vooral die ene avond). We waren goed voorbereid en hadden bijna alle stops (lees de eet- en drinkgelegenheden) van tevoren gereserveerd. Iets wat erg aan te raden valt. Ik zou wel 20 leuke adressen in Londen (ontbijt to go bij Leon, cocktails op een roofterrace en een gin tonic flight!) kunnen tippen, maar voor nu hou ik het bij deze 5!

Granger & Co

Granger & Co
Voor een waanzinnig goede lunch! Veel keuze voor de gezonde eter. Hele fijne atmosfeer in een leuke buurt: Notting Hill. Mooie winkels in de buurt en check de etalage van de Yotam Ottolenghi take away!

bedales

Bedales Wines
Mocht er een investeerder zijn die wil: ik zou erg graag deze wijnbar in Amsterdam openen. Dus… Dit is wat je wil: lieve vrienden, lekkere wijn en een – to die for – borrelplank. Echt, meer heeft een mens op de zaterdagmiddag niet nodig. Bedales ligt aan de Borough Market. Deze populaire foodmarkt is natuurlijk veel te druk, maar toch echt een beleving. Niet overslaan dus.

senor ceviche

Señor Ceviche
We werden bijna een beetje chagrijnig omdat we dit restaurant niet konden vinden. Het was vrijdagavond, we waren net aangekomen in Londen en we hadden honger en dorst. Deze parel bleek verstopt in Kingly Court: een levendige verzamelplek van allerhande restaurantjes. Heel gezellig. In een kleurrijke omgeving dronken wij pisco sour en aten we de allerlekkerste ribbetjes ooit. Budgettechnisch gezien ook een tóp keuze!

Barbecao

Barbecao
Zaterdagavond gingen we voor classy. Helaas zat ik een beetje in de olie toen we dit restaurant bezochten. We hadden namelijk net twee cocktails gedronken op een dakterras. Overigens op hetzelfde adres als het restaurant van Jamie Oliver (Barbecao dus). Die borrel op het dakterras stond garant voor een groot geluksgevoel (het hele weekend hoor, maar deze sprong eruit). Enfin, de sfeer en eten zijn bij Barbecao meer dan goed. Een aanrader voor als je wat te besteden hebt!

cahoots

Cahoots
Oké, hier ben ik dus zelf niet geweest. Maar deze underground cocktailbar werd getipt door een lieve kennis. Ze schreef: deze plek vind jij te gek. Het noemen waard dus. Ik werd al enthousiast van de website, dus ik geloof mijn tipster op haar woord.

Check mijn instagram @peetershanneke voor meer tips!

Lees ook: Niet ver, leuk én lekker: 5 x eten en drinken in Antwerpen.