Holiday! Dit zijn fijne dingen om te doen

Voor kerst was je druk met de voorbereidingen. Tijdens kerst draaide alles om eten. Wát gaan we (nu toch eens) doen na de kerst? De meeste mensen hadden zich de kerstvakantie wel wat anders voorgesteld. Nu alles weer dicht is, vallen wilde plannen in duigen en moeten we onze fantasie gebruiken om er toch een feestje van te maken. Bij Enfait hebben we verschillende opties die we zelf heel fijn vinden. Deze fijne dingen zorgen voor een mooie kerstvakantie.

S’mores

smores

Ooit van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die men eet bij het kampvuur of de barbecue. Het is werkelijk een verrukkelijke snack die ook nog eens heel gezellig is. Want wie houd er nu niet van een knapperige vuurtje met iets lekkers? Als beloning na de winterwandeling of als toetje na het diner. S’mores it is! Je maakt ze door twee digestive koekjes te beleggen met een marshmallow en een stukje pure chocola. Geen kampvuur? In de oven worden ze ook lekker.

Wandelen, wandelen, wandelen

Niks zo fijn als een lange winterwandeling. Trek iets warms aan, stevig schoeisel en ga er op uit! Er zijn verschillende rondjes waar je onderweg ook nog iets lekkers tegenkomt. Zo heb je de hei rondom theehuis Het Bluk in Hilversum. Of maak een mooie stadswandeling in Amsterdam waarbij je heuse culinaire wandelroutes hebt langs verschillende horeca. Er bestaat zelfs een oesterwandeling! 

Kerstfilms onder een dekentje op de bank

Niks zo fijn als een dagje onder een dekentje films kijken. Popcorn en pizza binnen handbereik én natuurlijk een lijstje met de beste kerstfilms.

  • The Holidate

    Het kerstdiner bij de familie voelt voor sommige mensen als één groot drama. Zeker als je niet zo kerstig bent, is het een verplicht nummertje. Dus zullen we er iets van moeten maken! Dat is wat Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) proberen. Als nep-koppel spreken ze af om de kerst in de toekomst samen te vieren waarbij duidelijk wordt afgesproken: een romance zit er niet in. Alleen je voelt hem al aankomen, de kriebels komen toch!

  • Dash & Lily 

Dash en Lily schrijven dromen en verlangens in een boekje dat onderling wordt uitgewisseld. Door de verhalen van elkaar te lezen komen ze erachter dat ze beter bij elkaar passen dan verwacht. Een echte klassieker die je meeneemt naar verschillende plekken in New York.

  • Annie

Het leven is hard, maar het jonge meisje Annie blijft in de droom om haar ouders te vinden, geloven. En er is altijd nog morgen. Een mooi kerstverhaal waar je geen genoeg van krijgt.

Boek een arrangement bij diverse hotels

Ben je het thuiszitten helemaal beu? Dan kun je altijd nog in een luxe hotelkamer vertoeven. Wij hebben verschillende hotels op ons lijstje staan waar je heerlijk kunt dineren op je kamer. Denk het landgoed Het Roode Koper in Ermelo, Château ST. Gerlach vlakbij Maastricht of Het Pulitzer in Amsterdam. 

pulitzer
Benieuwd wat de hotels te bieden hebben? Volg ze dan op Social Media voor de updates of check de website. In ieder geval zien de hotels er allemaal heel kerstig uit en dat is precies wat je wilt in de kerstvakantie!