Hoe ouder, hoe gekker

Zo, we zijn volwassen. In deze nieuwe fase van je leven verwacht je fatsoen en respect. Iedereen heeft zijn zaakjes op orde of zelfs meer dan dat. Toch houden grote mensen de schijn hoog. Want volwassenen houden wel van wat sjeu in het leven en zijn zeker niet vies van een flinke portie gekkigheid.

Je kent het wel. De meest ‘normale’ personen komen opeens heel onverwacht uit de hoek. Je – getrouwde – baas is druk met je aan het flirten, en met al je collega’s. Je oma heeft opeens een nieuwe vriend en vriendinnen gaan beide vreemd met dezelfde vent maar hebben geen idee van van elkaar. Hoe doen ze dat allemaal? Horen we niet de kuisheid zelve te zijn in deze fase van ons leven?

Goed gek
Ben je mal! Een beetje opschudding kan geen kwaad. De meeste volwassen mensen worden hoe ouder hoe gekker. Niks mis mee. Zolang je niemand kwets. Kijk als jij op je 60e bedenkt dat je trek hebt in een joint zeggen wij: doen. Partijtjes met – veel – drank en een nacht doorhalen kan prima. Maar we zijn minder gecharmeerd van hitsige bazen – het is de testosteron – en steeds maar weer moeten liegen voor vriendinnen die hun boekje te buiten zijn gegaan.

Kussen met je koffiebeker?

Liegebeesten
Zo zit je opeens in een situatie verwikkeld waarvan je denkt ‘hoe dan’? Twee vrijgezelle vriendinnen leven er lustig op los. Ze hebben hier en daar een scharrel en natuurlijk heeft een van die scharrels al jaren vriendin. Wat vriendin A en B niet weten is dat ze allebei dezelfde man in kwestie af en toe in bed hebben. Jij weet het wel. Awkward!

Peverselingen
Of die baas. Wat moet je daar nu weer mee? Een man die z’n beste jaren allang achter de rug heeft. Niet knap, niet charmant en al helemaal niet goed gemanierd. What is he thinking? Als hij je weer eens om 00.00 ’s nachts wakker appt terwijl hij nota bene kinderen op bed heeft liggen.

Deze 15 kwaliteiten moet je bezitten voor je 30e.

Driftkikkers
Maar goed. Dit was allemaal nog tot daaraantoe. Wat pas echt erg is, dat zijn de opgewonden standjes. Agressieve vaders of moeders die wel zin hebben in een knokpartij. Die een dagje naar de Efteling gaan met een breekijzer op zak. En dit is een bekend verhaal uit het nieuws, maar dan zijn er ook genoeg ouders die elkaar elders te lijf gaan. Op het schoolplein of in de supermarkt. Zomaar. Wat moet er van die kinderen terecht komen? Want ze zeggen wel eens: jong geleerd is oud gedaan.

Even alle gekkigheid op een stokje. Je kunt het leven met een korreltje zout nemen, en er iedere dag een feestje van maken. Toch zijn er genoeg mensen die liever sikkeneurig oud worden met een heel kort lontje. Ook gek.