Hierdoor kun je zomaar je carrière verpesten

Denk jij ’s ochtends na over wat je uit de kast trekt als werktenue? Waarschijnlijk niet. Ja, je denkt: f*ck, ik heb niks om aan te trekken! Maar je staat geen enkele seconde stil bij het feit of jouw werktenue gepast is of niet. Dit zou je volgens Business Insider wél moeten doen, want hoe sexier je gekleed gaat, hoe minder aanzien je hebt.

Sommige artikelen beweren dat je minder invloed hebt als je je blote huid laat zien. In het bedrijfsleven is een off-shoulder top not done, in een creatief bedrijf kan dit weer wel. Maar als jij in een rok met blote benen komt aanzetten, neemt niemand je nog serieus.

Persoonlijk ben ik het hier niet mee eens, want als je leiding geeft, heb je dan minder aanzien als je een rok – zonder panties – draagt? Ik denkt het niet. Al was dat nog niet zo lang geleden heel anders. Ik heb in verschillende bedrijven gewerkt, en ben wel eens op het matje geroepen omdat ik een ripped jeans uit de kast had getrokken. Terwijl de klanten mijn – gedurfde – outfit juist helemaal te gek vonden, moest ik zweren dat ik nooit meer in zo’n geval op het werk zou verschijnen. Prima. Dan niet… ik heb genoeg in de kast hangen. Maar in een mini-rok zie jij mij ook niet het kantoor binnenhuppelen. Niet omdat ik vind dat je per se panties moet dragen omdat je anders je aanzien verliest – vroeger werden rokken zonder panties niet geaccepteerd -, maar omdat mijn benen nogal aan de witte kant zijn. Een crop top is ook niet mijn ding, maar een jurkje? Kan prima! Ik ken best wat inspirerende carrière vrouwen die het ver hebben geschopt en er het beste uit zien in hun little black dress met torenhoge pumps. Sexy? Ja. Worden ze minder serieus genomen? Ik mag hopen van niet. Tijden veranderen en waar vrouwen vroeger met blokhak, knierok en donkere panty het huis verlieten, trekken we tegenwoordig ander spul uit de kast. Draag waar je je lekker in voelt, al moet ik eerlijk zeggen: er zijn grenzen. Je wilt liever niet tegen de billen van een college aankijken, of de hele dag koekeloeren naar een net té kleine crop top waar de borsten van alle kanten uit floepen. Dat dus.

 

Interview: Het carrière baasje achter Vacature Via Ginny.