Hierdoor krijg je mooie en gezonde tanden

Dromen waarin je tanden uit je mond vallen komen veel voor en zijn horror! Als je wakker wordt, denk je: ik drink nóóit meer cola. Of koffie. Of rode wijn… Maar wat drink of eet je dan? Bestaan er überhaupt dingen die wel goed zijn voor je tanden? Of waar je zelfs witte tanden van krijgt? Jawel, wij zetten ze even op een rij:

1. Melk
Logisch. Melk is goed voor elk toch? In ieder geval zit er veel calcium en vitamine D in, maar het is vooral de caseïne (een melkeiwit) dat ervoor zorgt dat er zich een beschermlaagje rond de tanden vormt. Dit betekend: minder kans op gaatjes.

2. Mineraalwater
Zit vol mineralen en calciumfostaat die er samen voor zorgen dat er tandglazuur wordt aangemaakt. Dit betekend dat je minder snel gaatjes krijgt, maar ook dat je tanden minder snel verkleuren.

Lees ook: Aha, dus zo komen die streepjes in je tandpasta.

3. Kaas
YES PLEASE! Wij houden wel van een blokje kaas en nu blijkt er ook nog eens flink wat caseïne in te zitten – waar we het net ook over hadden. Daarnaast bevat kaas veel calcium en weinig suiker.

4. Yoghurt
Net als melk en kaas is ook yoghurt rijk aan calcium en caseïne.

5. Selderij
We hebben het over bleekselderij. Door op een stengel bleekselderij te kauwen krijg je op een natuurlijke manier wittere tanden. Bovendien hebben deze knapperige groene stengels nog veel meer gezondheidsvoordelen. Dus haal ’t in huis!

6. Basilicum
Helpt ook om je tanden witter te maken. Wrijf het regelmatig over je tanden en na een tijdje zul je merken dat je ietsje wittere tanden krijgt. Basilicum heeft een natuurlijke blekende werking en het verwijdert vuil. Ook heeft het een gunstig effect als je last hebt van tandvleesproblemen zoals pyorrhea. Het is trouwens niet alleen goed voor je tanden, maar ook gewoon lekker.

7. Wodka spa rood
Huh? Je leest het goed: als je op stap gaat kun je het beste een wodka spa rood bestellen. Dit drankje is de beste optie voor je tanden, want: kleurloos en bacteriedodend. Dit laatste zorgt er ook voor dat je een minder slechte adem krijgt. Win-win!

8. Pure chocolade
SAY WHUT? Het schijnt dat de theobromine in pure chocolade zorgt voor een harder en witter tandoppervlak.

Lees ook: gespannen kaken? Hier komt het door en dit doe je eraan.