Het belang van minerale zonnefilters

Hallo zomer! De zon piept weer tevoorschijn en de zonnebrandproducten worden langzaamaan in huis gehaald. Iedereen weet dat UV-straling schadelijk is voor de huid en smeert daarom braaf. Maar wist je dat er goede en slechte zonnefilters zijn? En dat die slechte zonnefilters juist problemen kunnen veroorzaken? Het klinkt bizar maar in Amerika zijn minerale zonnefilters al de norm en in Hawaï en Bonaire zijn chemische zonnefilters zelfs verboden. Waar moet je op letten als je een zonnebrandcrème koopt?

Het aanbod zonnebrandproducten in de schappen is ruim, er is ontzettend veel keuze. Het grote verschil zit hem tussen natuurlijke zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème. De kwaliteit van deze producten is erg belangrijk want je smeert het op je lichaam. Je moet er toch niet aan denken dat je je huid bedekt met een laagje chemicaliën? En dat meerdere malen per dag, want om zonnebrand effectief te laten zijn moet je het meerdere malen per dag aanbrengen.

Het verschil tussen chemische en minerale zonnefilters

Chemische zonnefilters trekken in je huid en absorberen UV-straling. Hierdoor worden er huidreacties uitgelokt die je beschermen tegen de zon maar die ook vervelend uit kunnen pakken. Zo bestaat de kans op huidallergieën en zijn er zelfs onderzoeken die uitwijzen dat chemische filters zelfs tot hormonale verstoringen kunnen leiden. Een chemische filter herken je o.a. aan de volgende ingrediënten: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Pak maar eens een zonnebrandcrème uit de schappen, daar zie je schrikbarend vaak oxybenzone op staan. Minerale zonnefilters worden niet door de huid opgenomen, bieden een sterke bescherming tegen de zon en breken niet af in de zon. Hierdoor is de huid direct en veilig beschermd tegen UV-stralen.

Zou je het op de huid van je kind smeren?

Het moge duidelijk zijn: waarmee je smeert is van groot belang. Om de juiste keuze te maken vragen we ons altijd af: zouden we het op de huid van ons kind smeren? Zo niet. Dan moet je het product zelf ook niet aanschaffen. Zeker niet nu er zoveel fijne, gezonde alternatieven zijn. Voor jou en voor de planeet. Naïf Natuurlijke Zonnebrand voor Baby & Kids beschermt de kwetsbare baby- en kinderhuid optimaal tegen UVA- en UVB-straling. De huidvriendelijke formule op basis van zinkoxide (non-nano) legt een laagje op de huid en reflecteert de zon. Zo is de huid direct beschermd zonder inwerktijd én is de kans op huidirritatie minimaal. Door gebruik te maken van verzorgende oliën, laat ‘ie geen witte waas achter op de huid en is deze makkelijk uit te smeren.

naif

Goed voor de planeet

Ook fijn, de formulering is oceaanvriendelijk. Dat betekent dat wanneer de zonnebrandcrème in de oceaan terecht komt, deze niet schadelijk is voor de natuur. Zo zijn de crème en lotion vrij van oxybenzone en octinoxate (deze tasten koralen en zeedieren aan), maar ook vrij van microplastics en chemische conserveermiddelen. Aan de verpakking is natuurlijk ook gedacht, deze is gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet in plaats van fossiele brandstoffen. Hierdoor besparen we CO2. Dat is pas zorgeloos zonnen.

Je koopt producten met minerale zonnefilters hier.